3 hete dolgozok egy cégnél, és szükségem lenne pénzre mit tegyek?
Figyelt kérdés
Kérhetek előleget? vagyis a 3 hetemért elkérhetem a pénzemet vagy akár csak 1 hetemért, nagyon fontos lenne valahogy megoldani :( Köszönöm a válaszokat előre is2018. szept. 26. 19:37
2/8 anonim válasza:
Kérni kérhetsz, de nem fogsz kapni, sőt lehet rossz színben fog feltüntetni- Ha havi fizetés van a cégednél akkor inkább ne próbálkozz.
Kérj inkább kölcsön rokonoktól, barátoktól.Nem tudom mennyire lenne szükséged, de 20-30 ezer még nekem sem lenne érvágás ha ennyit kérnének kölcsön az egyik családtagom.
3/8 anonim válasza:
Létezik hóközi bérszámfejtés, szóval papíron semmi akadálya, hogy előleget adjon a már ledolgozott óráidért a munkaadó, csak meg kell kérdezni és persze indokolni.
4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, az utolsó megnyugtató de az előbbi kettő miatt elbizonytalanodtam :(
2018. szept. 26. 20:00
5/8 anonim válasza:
Sehol nem nézik jó szemmel ha valaki próbaidő alatt fizetéselőleget kér.
6/8 A kérdező kommentje:
amugyis fel akarok mondani előbb utóbb
2018. szept. 26. 20:22
7/8 anonim válasza:
Akkor mondj fel és megkapod a 3 heti béredet!
8/8 anonim válasza:
Saját munkahelyemről tudom, hogy a fizetési előleget mindig megadják meg felmondás esetén hóközi utalással fizetik a bért. Viszont felmondás esetén több a papírmunka, tovább tart a folyamat hogy megkapd a béred mintha fizetési előleget kérsz. Az előleg többnyire a kövi utalásban benne van (heti 2-szer utalnak), míg a bérkifizetés a papírmunka miatt van 2-3 hét is (kivétel ha épp úgy időzíted hogy a havi bérfizetéssel egybe esik már, annál tovább nem tudják húzni). Jövő hét pénteken van a legtöbb helyen fizetés, ha nagyon sürgősen kéne pénz akkor kérj holnap előleget és azt talán a héten még megkapod, de ha felmondasz valószínű hogy az október 5-i utalás alatt fizetik ki a béred.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!