Mennyi fizetést lehet kérni mérnök gyakornoki pozícióban egy multinál?
Tudom, hogy nincs szabályozva, de azért mennyit illik kérni?
Pl egy Mercedes, Audi gyárban?
Nagy cégeknél általában fix összegek vannak szval ha mondassz is valamit akkor is x összeget fognak nagy esélyel adni.
A legtöbb mérnöki nem ITs munka olyan 2000-2300 körüli óradíjban fizet.
Attól függ, mit kell csinálnod.....
Nálad a szakmai tapasztalat, mint olyan még nem játszik, és végzettséged sincs még, tehát nem nagyon van mire pénzt kérni.
A csicska munkát meg sehol nem fizetik agyonra.
A gyakornokokat ritkán szokták bejelenteni is...
Ha megteszi, akkor a minimálbérnél kevsebbet nem fizethet, teljes munkaidőre.
De már neki ez is ráfizetés, mert nem értesz semmihez és mégis viszed a minimálbér terheit....
#5 Mérnöki munkánál nem bejelentett gyakornokság? Ez max építészeti cégekre jellemző ahhol a teljes állásúakat is borítékban fizetik.
Kezdő gyakornokoknak nincs tapasztalata, de gyorsan betanulnak és a legtöbb esetben ugyanazt a munkát végzik mint a teljes állásúak. Én IT területen ugyanazt csináltam, de gépészmérnök ismerőseim is így voltak.
A cégnek pedig megéri mert fele annyiba kerül(ha nem kevesebbe) egy gyakornok mint egy teljes állású pályakezdő. Az én kezdő fizum duplája volt a gyakornoki fizumnak és a cégnek nem kellett hozzájárulást sem fizetnie a gyakornoki béremre. Ha nem volt gyakornok (vagy csak rövid ideig) a pályakezdő frissdiplomás akkor nem sok mindennel tud többet mint egy sima gyakornok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!