Mindig többet keres ugyanabban a pozícióban egy férfi, mint egy nő?
Nem hiszem, hogy a neme miatt különbözik a fizetésük.
Az ilyen állásoknál a szakmai tudás maximum 50%-ot számít. Legalább ugyanakkora befolyással van a végeredményre az úgynevezett "soft skillek", az olyan személyes tulajdonságok, amiket nem tanul az egyetemen az ember. Például magabiztosság, határozottság, beszélőkészség, céltudatosság.
Minden bizonnyal alkudoztak is a béren, mert így szokott lenni, és a férfi valószínűleg magasabb igényt mondott, és feljebb alkudta. A nők etéren nem szoktak ennyire bátrak lenni.
Az egyetlen releváns indok, amiért a nőnek csak azért adnak kevesebb fizetést, mert nő, az az, ha belekalkulálják, hogy úgy is szülni fog, és az problémákat okozna a cégnek, hogyan pótolják őt, mikor ezt majd váratlanul bejelenti, erre számítva valóban részesíthetik hátrányban, és ez indokolt, ha a cég vezetősége szemszögéből nézzük a dolgot, akiknek csak a haszon számít.
Semmit nem számít, ne terjessz feminista hazugságokat.
A férfi-női kereset különbség nem vette alapul a férfiak és nők munkaválasztásainak a különbségét (kevesebb mérnök / vezérigazgató a nőknél, stb.), hanem csak a fizetéseket összeadogatva kihozta, hogy az összes nő kevesebbet keres mint az összes férfi.
Feminista propaganda.
# 3 Ez egy jó gondolat, erre még nem is gondoltam. Valóban, ha igazi indok nélkül csak azért adnának kevesebb fizetést ugyanazért a munkáért a nőknek, mert nőnemű, akkor a cégeknek jobban megérné csak nőket alkalmazni, ha ők olcsóbban elvégzik ugyanazt és ugyanolyan minőségű munkát.
De ez nem így van, a kereslet-kínálat jól beállítja, ki mennyit ér a cégnek. A vezetőség annyit fog ajánlani, amennyit megér nekik az illető alkalmazása.
Tény ami tény, olvastam régebben statisztikákat, és mérnöki területen a pályakezdők közül a férfiak valóban átlagosan 20%-kal magasabb fizetéssel kezdtek. De nem önmagában azért, mert ők férfiak.
a végzettség és a nyelvtudás önmagában még nem jelent sokat, kivéve akkor, ha pályakezdőkről van szó. lehet, hogy a férfinek más vagy több tapasztalat volt, mint a nőnek, amire a cégnek jobban szüksége volt.
Én voltam pár állásintejún, és az állami cégek kivételével sehol nem AJÁNLOTTAK fizetést, hanem megkérdezték a fizetési igényemet. Aztán megalkudtunk.
Én általában mondok egy intervalumot, ahol nekem elfogadható a fizetés, és, ha béralkura kerül sor, akkor tudom, hogy kellek a cégnek, és simán kiköhögnek pár tízezer forinttal többet havonta. Szóval ilyenkor finoman, de határozottan mindig az általam meghatározott fizetés intervallum felső vége felé közelítem a kért fizetést.
lehet, hogy mások megelégszenek kevesebbel is, de azért nem fognak elküldeni, hogy bepróbálkozom a magasabb fizuért?
Lehet, hogy a kifinomult, nálam magasabb végzettségű és jobb nyelvtudású HÖLGYEK ezt cikinek tartják, de én pénzből élek...
38F, mérnök
A férfiak nem keresnek többet, mint a nők. A nők és férfiak között nincs eltérés fizetés terén. Ez egy feminista hazugság.
Nézz már rá például a közalkalmazotti bértáblára. Mindegy, hogy férfi vagy-e vagy nő, a táblában történő besorolás szerint kapod a fizetésedet.
Sőt, még azt is megkockáztatom, hogy a nők ma már inkább előnyt élveznek a munkaerőpiacon. A női vezetők (akik általában feminista eszméket vallanak) hamarabb hívnak be interjúra egy nőt, mint egy férfit. A férfi vezetők meg megint csak inkább nőt vesznek fel a csoportjukba, mivel így biztosítják, hogy megőrizhessék a férfias státuszukat a csoporton belül.
Szóval köszönjük feministák, de nem kérünk a hazugságaitokból!
"A férfi-női kereset különbség nem vette alapul a férfiak és nők munkaválasztásainak a különbségét (kevesebb mérnök / vezérigazgató a nőknél, stb.), hanem csak a fizetéseket összeadogatva kihozta, hogy az összes nő kevesebbet keres mint az összes férfi."
Ez igaz, de itt most egy konkrét állást említett a kérdező, és a férfinak ajánlottak többet. Egyébként én is feminista vagyok, de utálom ezt a legendát, amit egyesek terjesztenek, mert ha így lenne, akkor az lenne, amit 3-as írt. A valóságban a nemek szerinti különbség csak elég magas fizetésnél kezd jelentkezni, és ott egyértelműen belejátszik, hogy nőt felvenni lutri. Tegye mindenki a szívére a kezét, és vallja be, kit venne fel szívesebben: azt, aki megbízható és marad, amíg jól megfizetik, vagy azt, aki bármikor megkattanhat, hogy ő most jól elmegy babócázni, és három évig színét se látod (akár hat évig, ha a következőt ügyesen beleszüli a gyesbe), visszatérve egyből több hónap szabadsággal kezd, és mindezek alatt akkor se rúghatod ki, ha elcsesz valamit. Na ezért érzékelhető a különbség, ahol van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!