Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik műszak a legjobb...

Melyik műszak a legjobb szerinted?

Figyelt kérdés

Csak egy kis közvélemény kutatás. Nézzük:

Délelőtti

Itt az ember követi az alap bioritmust meg az átlagot, éjjel alszik, reggel (mégha nagyon korán is) felkel, és megy dolgozni. Szerintem pszichésen és mentálisan egészséges ez a műszak,mert úgy dolgozol, hogy tudod, hogy azután tiéd az egész délután. Ez szerintem ad ilyen löketet is.

Délután

Szeretném leszögezni, hogy erősen munka és munkahely függő,de szerintem a legrosszabb, legalábbis pszichésen és mentálisan, legalábbis ha emberek között/embereknek dolgozol(pl áruház, bolt, közlekedés,stb...). Éjjel alszol, oké, hogy aludhatsz sokáig,de felkelés után a munkakezdésig egyfolytában azon kattogsz. Ráadásul szerintem itt még gyorsabban telik el a szabad idő és mintha kevesebb is lenne. Elindulsz munkába, és legyünk őszinték,az emberutálat, legalábbis így szociálisan(tömeg,forgalom az utakon, zsúfoltság) népbetegség. Szóval elindulsz és napközben nyilván mindenhol emberek vannak, ilyenkor, műszakváltás előtt a forgalom is nagyon és a tömegközlekedés is tele van, közben ugye megint a tudat, hogy azokat akiket mész leváltani,egy órán belül jönnek haza,szabadok lesznek. Illetve még egy módon megközelítem: ugye átveszed a műszakot, tehát előtted már dolgoztak és így olyan mintha kimaradtál volna valamiből, kiestél volna a ritmusból. És még tudnám sorolni.

Éjjel

Szerintem a legjobb, mondom ezt úgy, hogy tartósan sajnos számos betegség táptalaja lehet, és azért a bioritmust is fel kell venni, ráadásul nem is mindenkinek sikerül. Éjjel alapvetően kevesebb az ember (mondjuk nyilván nem a bárakra, szórakozóhelyekre értem),nyugodtabb szerintem, és gondolom az éjszaka kellős közepén nincsenek idegesítő főnökök sem, stb... Aztán hatkor végzel,elindulsz haza aludni (ha délelőtt alszol), miközben más ekkor ébred és tudod, hogy megy "szenvedni". Tömeg sincs még az utakon, nincsenek emberek. Aztán délután kelsz és még ott a szabad nap,de akár az is jó,ha pont délután, éjjeli műszak előtt alszol,mert akkor meg felkelsz este és egyből mész melózni, nincsen min kattogni, hogy jaj,most melózni kell majd mennem.

2023. júl. 12. 14:57
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
Én állandó délutános vagyok és szeretem.
2023. júl. 12. 16:04
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb a délelőtt, most így dolgozom szerencsére (bár belenyúlik a késő délutánba is), és egyetértek azzal, amit írsz.

Amikor 12 óráztam, az éjszakát sokkal jobban szerettem, de állandóan nem tudtam volna csak éjszaka dolgozni. A nappali alvás nagyon nem olyan, mint a rendes éjjeli, az tényleg csak arra volt elég nekem, hogy a következő napot is le tudjam dolgozni valahogy. De jellemzően a műszakolós munkakörökben elég zavaróak tudnak lenni a főnökök, és én is szerettem, hogy éjjel nincsenek bent.

2023. júl. 12. 16:39
 3/4 anonim ***** válasza:
79%

Délelött: jó de egész héten olyan vagyok, mint a mosott szar a korán kelés miatt.

Délután: én 7 körül szoktam kelni így van időm mindenre plusz van pótlék is.

Éjjel: 1-2x oké, de amúgy okádék… éjjel aludni kell

2023. júl. 12. 16:45
 4/4 anonim ***** válasza:
71%
nappal 8-20 óra között a 8 óra.
2023. júl. 12. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!