Szerintetek melyik munkarend a legjobb?
Eddig 2 műszakos voltam, 12 órában nappal, éjszaka, szabadnap forgóban (vagy összevissza, de ez volt az alaprend).
Hamarosan 8 órában leszek, egyrészt várom is, de vannak, amik miatt ez jobb.
Pl.:
Műszakban:
+ vannak szabad hétköznapjaim, amikor mehetek vásárolni, ügyet intézni.
+ műszakpótlék, több pénz
+ nem kell mindennap 5-kor kelnem
+ több a szabad nappalom, mivel a munkaidő fele éjszaka van és egyben többet lehúzok
+ éjszaka kevesebb a munka
- összevissza alszom, eszem
- keveset vagyok a párommal
- hétvégén is sokszor dolgozom
8 órában:
+ nappal fent vagyok, éjjel alszom
+ a hétvégék tervezhetően szabadok
+ nem váltok senkit, nem kell más miatt esetleg korábban mennem, tovább maradnom
- mindennap korán kell kelni, munkába menni
- egy percet nem lehetek egyedül itthon
- nincs szabad hétköznap, amikor nyitva vannak a boltok, irodák, stb.
- kevesebb pénz
nemtudom, én 8 óránál többet nem tudnék dolgozni sztem, bár még sosem próbáltam :D
én 8 órás vagyok, fél 7re megyek, de ált. délben már itthon vagyok, de persze akkor is 8at fizetnek. nekem ez a jó, nem cserélném el semmire, még több pénzért sem sztem :D de ahogy így leírtad, a 12 órás jobb
Ez relatív. Attól függ, hogy milyenek a körülményeid.
Nekem gyerekem van, akit oviba kell cipelni, és onnan haza is kell valahogy keverednie. Szülői értekezletek, éjszakára nem hagyhatom egyedül stb.
Tehát, én biztosan nem váltanék a mostaniról, még akkor sem, ha keveset keresek.
A testvérem is így járt, amíg kicsi volt a gyereke. Most már ráér, semmi dolga, senkinek nem tartozik felelősséggel. Bevállalta a 3 műszakot, csak az éjszakást nehezen bírja, mivel évtizedekig nem volt erre beállítva a szervezete. Ő menet közben is alszik ilyenkor, és bizony az egészségén is megérzi ezt a totális biológiai ritmusváltást, amihez én csak halkan hozzáfűzném: emberiség elleni merényletnek tartom:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!