Fiatal korban mire érdemes pénzt gyűjteni?
20 éves vagyok eddig az élet célom az volt hogy jogsit le tegyem és vegyek egy autót ez kb másfél millióból meg is lett.
De most nagyon céltalan vagyok és csak gyűjtögetem a pénzt cél nélkül.
Mire érdemes gyűjteni aminek nagy haszna van? (Mint az autónak)
Csatlakozom, nagyon nem mindegy hogy 2 óra vagy fél nap eljutni valahová. HO nem minden szakmában lehetséges. Ahol igen, ott is legalább hetente-kéthetente tanácsos megfordulni az irodában. Az ember bevásárol, hoz-visz nehéz dolgokat, vagy csak leruccanna a csajával a strandra MOST... ezek szerintem is hozzátesznek az ember életminőségéhez annyit ami bőven megérhet félmillió Ft beruhást és a havi pár tízezres amortizációt, benzin- és egyéb költségeket. Ha meg áll akkor ugye nem is fogyaszt. (Közben folyamatosan emelkednek az autóárak is...) Nekem 30 körül lett először autóm, volt időszak amikor nem is lett volna rá szükségem, ismerem azt az életérzést is. Közeli munkahelyek, kiruccanások max tömegközlekedéssel, kislakás, kevés tárgy... hamar elmúlt. Onnantól igazából minden tömegközlekedésen töltött percét bánom hogy nem vettem meg hamarabb.
Könnyebben vált is az ember, ha tudja hogy ott várja az autója és bármikor leléphet. Ezt a szabadságot a COVID alatt tanultam meg, be is golyóztam volna ha a leállított tömegközlekedéssel tudtam volna utazgatni :D Az ilyen jellegű krachok beköszönéséről se feledkezzünk meg.
Ez nem azt jelenti hogy wc-re is autóval kell járni, meg kell venni a legnagyobb 10 éves pénzemető BMW-t stb.
"HO nem minden szakmában lehetséges. Ahol igen, ott is legalább hetente-kéthetente tanácsos megfordulni az irodában."
Kivéve, ha eleve úgy van a szerződésed. Én évekig dolgoztam úgy, hogy a cég irodája 300km-re volt tőlem, szóval ott nem volt bejárkálás.
Pesten persze hogy hülyeség az autó, mikor se közlekedni, se parkolni nem lehet, ráadásul mindig fel van túrva valahol valami.
Ott a BKK, a Bubi meg az autómegosztók.
Jahh, kivéve ha a város 60-70%-át adó putris részeken át vezet az utad vagy épp arra van dolgod heti szinten. Abba ki lehet égni, kell az autó, a tősgyökeres budapestiek nagy része is így tolja. Nyílván valami faluból indulva, ahova napi 2x jár a sárga busz, nagy számnak tűnik hogy metróval több tíz km-t lehet megtenni akár fél napon belül, viszonylag rugalmasan. Ennek még én is bedőltem budapesti éveim rosszabbik periódusában pedig olyan helyről jövök ahol van rendes tömegközlekedés.
Budáról/Óbudáról/5-kerből HO-zgatni, néha Bubival átruccanni valami jó beülős helyre, szökőévente egyszer egy greengo-t bérelni és elhozni a marketplace-en vett szekrényt... az valóban nem rossz, csak nem az átlag multi/gyári/vendéglátós stb. szolga szintje :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!