Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatal korban mire érdemes...

Fiatal korban mire érdemes pénzt gyűjteni?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok eddig az élet célom az volt hogy jogsit le tegyem és vegyek egy autót ez kb másfél millióból meg is lett.

De most nagyon céltalan vagyok és csak gyűjtögetem a pénzt cél nélkül.

Mire érdemes gyűjteni aminek nagy haszna van? (Mint az autónak)

2023. júl. 10. 21:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
28%
Programozó tanfolyam.
2023. júl. 10. 23:06
 12/28 anonim ***** válasza:
0%
Fegyverrel,pl golyoszoro. Lányt ne engedjen a lakásba! Tanulja meg!
2023. júl. 11. 03:40
 13/28 anonim ***** válasza:
51%
Lakás, oktatas, vállalkozás.
2023. júl. 11. 05:59
 14/28 anonim ***** válasza:
80%
#10 hülyeség. Autóval a munka helyem 40 perc re van, busszal 6 átszállás és 3 óra csak oda. 17 éves korom óta van autóm, az eletszínvonalam azóta a többszörösére emelkedett. Viszi a pénzt? Ha nincs autód azt se tudod mit kell rá költeni.
2023. júl. 11. 07:27
 15/28 anonim ***** válasza:

Sok érdekes hozzászólás volt és a nagy részével még egyet is lehet érteni. Én mégis, leginkább olyan céllal "fektetnék be", hogy ne kattogjak túl sokat a spóroláson. Ennek van kiadási és bevételi oldala is. A kiadásával egész egyszerűen nem törődnék, próbálnék tudatosan élni, fölösleges dolgokra nem költeni, de olyasmit semmiképp nem vonnék meg magamtól ami az életminőségemet javítja. Én megvenném az autót is, kb. az utolsó időszak amikor egy jó benzineshez viszonylag jó áron hozzáférhetsz. Vagy egy jó kerékpár, jó ruhák, jó táplálkozás, jó szabadidős sportok. Ez mind-mind viszi a pénzt de egyúttal magasabb életminőséget is generál ami végső soron több pénzhez juttat. (Nem tudom, ki hogy van vele, de amikor mai értéken 700-800 ezret kerestem nagyobb kedvem volt félrerakni mint most a feleannyiból.) Költs a bevételi oldalra is, ha nem jársz felsőoktatásba, fontold meg, informálódj, kérdezősködj. Ha jársz, akkor áldozz arra anyagilag is hogy minél hamarabb és minél jobb eredményekkel, gyakorlattal stb. zárd le. Ezekre szintén kell a pénz, pl. hogy ne azért mondj le egy gyakorlati helyről mert messze van és nem tudsz oda utazni.

De a lényeg, hogy ne pörögj ezeken túl sokat, vedd minél lazábban!

2023. júl. 11. 07:33
 16/28 anonim ***** válasza:
0%
fagyira, tudod Te mennyibe kerül már egy gombóc...?
2023. júl. 11. 07:36
 17/28 anonim ***** válasza:
70%

#10 "Minél később veszi meg valaki az első autóját általában annál magasabb életszínvonalon tud élni."

Ezzel vitatkoznék. Attól, hogy autót vesz fiatalon még nem kerül akkora hátrányba, feltéve, hogy ésszel teszi. Szóval csak annyi a lényeg, hogy ne erőn felül vegyen autót. Mert sokan azt csinálják, hogy havi nettó 200-as fizetésre megvesznek egy 3 milliós kocsit hitellel, aztán csak nyögik. De egy olcsó kisautó nem fogja valószínűleg földhöz vágni.

Én 21 évesen vettem az első autómat, persze ésszel. Bőven az átlag fölötti életszínvonalon vagyok.

2023. júl. 11. 09:38
 18/28 anonim ***** válasza:

"fagyira, tudod Te mennyibe kerül már egy gombóc...?"

Ja. 4-500 forint egy gombóc. Lidl-ben meg 150 forint a tölcséres jégkrém. :P

2023. júl. 11. 09:41
 19/28 anonim ***** válasza:
67%
Aki szerint az autó luxus és felesleges annak kívánom, hogy járjon sokat busszal. Megérdemli.
2023. júl. 11. 09:48
 20/28 anonim ***** válasza:
42%
#14: A mai fiatalok már a home office világba szocializálódnak, nem fognak a munkahelyükre ingázni minden nap, mint a szüleik. Az meg hogy most éppen úgy véled keveset kell rá költeni szubjektív: akkor is keveset kell költened az autódra, ha visszamegy az üzemanyag ár 700 forint fölé, mint tavaly, maradnak a gumiárak 100.000 Ft+/szett tartományban és esetleg még egy-két adóemelés is beköszön az ablakon? Egy felső-középosztálybeli családba született fiatalnak lehet, hogy ezek nem jelentek nagy terhet vagy esetleg a szülők is besegítenek neki ha akarják, hogy autózzon, de aki alulról akar feltörni az sokkal jobb helyre is tudja tenni azokat a milliókat ami néhány év alatt összejön.
2023. júl. 11. 10:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!