Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Veletek volt már olyan hogy a...

Veletek volt már olyan hogy a főnök ragaszkodot hozátok és nem akart el engedni? Nem pofátlan ez?

Figyelt kérdés

18-án be adtam a felmondásom amit tudomásul vett és azt mondta közös megegyezésel 15-én elenged de 2 napja nem akar leszállni rólam.

Folyton azzal jön hogy itt nagyon jó dolgom van csak néha van 12 órázás de ez mindenhol így van máshol se lesz jobb máshol azért keresnek embert mert rossz ott dolgozni ezért inkább maradjak meg decemberbe kapok 13.havi fizut ami adómentesen nagyon jó dolog szerinte.

Az érzelmeimre akar hatni vagy én nem tudom de nagyon idegesítő és nem fogok itt maradni. Mit lehet vele csinálni?

2023. júl. 5. 19:24
 1/9 anonim ***** válasza:
78%
Nekem is kb minden munkahelyemen ez volt. Nem kell vele foglalkozni.
2023. júl. 5. 19:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Azt kell mondani, hogy dupla fizuért maradsz.

Elég hamar elmegy a kedve a beszélgetéstől.

2023. júl. 5. 19:55
 3/9 anonim ***** válasza:
40%

2

Tapasztalataim szerint ha játszuk az idióta hülyegyereket az nem segít ezen a helyzeten. Értelmes felnőttként kell kezelni az egészet mert bármikor kerülhetsz még olyan helyzetbe hogy vissza kelljen menned. Láttam ilyet már rengetegszer.

2023. júl. 5. 20:22
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Igen. Neki minden joga megvan ahhoz, hogy fűt-fát ígérjen, nekem pedig minden jogom megvan ahhoz, hogy ezzel ne foglalkozzak.

Azt lehet vele csinálni, hogy a) nem foglalkozol vele, b) ha vagytok olyan viszonyban, akkor elmondod neki, hogy hagyja abba, és tartsa tiszteletben a döntésed.

2023. júl. 5. 20:22
 5/9 anonim ***** válasza:
90%
Valószínűleg rájött, hogy nem lesz egyszerű gyorsan pótolni, így próbál meggyőzni, hogy maradj.
2023. júl. 5. 21:10
 6/9 anonim ***** válasza:
2! Ezt eljátszottam én is majdnem dupla fizut kaptam a következő hónapban 😅( bár előtte kivettem 2 hét szabit mert sok volt)
2023. júl. 6. 01:52
 7/9 anonim ***** válasza:

"18-án be adtam a felmondásom amit tudomásul vett és azt mondta közös megegyezésel 15-én elenged de 2 napja nem akar leszállni rólam."

Ha nem próbaidő alatt mondtál fel, akkor van KÖTELEZŐEN! felmondási idő, ami MT szerint 30 nap.

Ha előbb akarsz szabadulni, minthogy lejárna a felmondási időd és ezt feltételhez köti a munkáltató, akkor nem hiszem, hogy nálad van a labda, hogy diktálhassal, hiszen attól közös megegyezés valami, mert mindenki beleszólhat a dologba és ha valakinek nem felel meg, akkor nem köti meg a közös megegyezést.

Ha 18-án felmondtál, nem nagy kegy az, ha 15-én "elenged". Konkrétan 2-3 nappal korábban, minthogy a felmondási időd lejárna. Mi ebben neked az előny?

2023. júl. 6. 04:22
 8/9 A kérdező kommentje:
Először azt ígérte hogy 1 héttel korábban elenged végül 3 nap lett belőle nekem mindegy igazából a 30 napot is letöltöttem volna ő ajánlotta ezt fel
2023. júl. 6. 07:47
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég jellemző.

Mikor kis cégtől mentem multihoz, engem is 1 hónapig boldogított a főnököm, hogy mennyire rossz lesz, ott senki nem fog segíteni, meg nála milyen jó dolgom volt.

Aztán átmentem a multihoz, és megtanultam, hogy milyen az, amikor nincs rengeteg túlóra, a fizetés mindig időben érkezik, a senior kollégák 2 hónapig a tenyerükön hordoztak, amíg betanultam...

Viszont a kollégáim, akik ott maradtak, 5 éven át nem hitték el nekem, hogy nem a multi a félelmetes, hanem a nagy hazafi magyar vállalkozó. Aztán 5 év után lelépett még 1 srác, az is ugyanezt mondta, fél év múlva nem maradt senki a csapatból.

2023. júl. 6. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!