Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi van olyankor ha a főnök...

Mi van olyankor ha a főnök szerint nem kell túlórázni, de a sok munka miatt sokszor nem lehet végezni 8 óra alatt?

Figyelt kérdés

Ez egy kis könyvelőiroda. Az elmúlt félévben 3 kolléganőm is felmondott. Jött 2 új ember, de elvileg többet nem akar felvenni a főnök.

Amióta itt dolgozok (5 éve) mindig is volt, hogy tovább maradtunk, hogy meglegyen a munka határidőre. Hol többet hol kevesebbet, de mindig volt rá példa, hogy túlóráztunk.

A két új embernek azt mondta még a felvételük előtt a főni, hogy itt nincs túlóra. Na ez elég hamar kiderült nekik, hogy nem igaz. Vagyis nem tudom ilyenkor mi van, mert tény, hogy nagyon ritkán van konkrétan kimondva, hogy túlórázni kell, csak simán azt mondja a főnökünk, hogy legyen meg a munka, de úgy osszuk be az időnket ahogy szeretnénk, akár azt is lehet, hogy egyik nap később jövünk másik nap meg ledolgozzuk. Szóval, hogy amolyan kötetlen munkaidőről is lehet szó. Ez elsőre tök jól hangzik, de mindannyiunknál fennáll az a probléma, hogy sokszor nem végez el a napi 8, vagy ha úgy nézzük heti 40 órában.

2023. jún. 22. 12:33
 1/6 anonim ***** válasza:
Mindenképp jelezném a főnökömnek ezt a problémát. Javaslatokat tennék a gyorsabb munkatempó érdekében. Nyilván te tudod és látod át mit hogyan lehetne könnyíteni.
2023. jún. 22. 12:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Akkor másnap kell folytatni.
2023. jún. 22. 13:37
 3/6 anonim ***** válasza:
95%
Hát én már az elején tisztáztam volna vele, hogy ez a "legyen kész a munka" nálam csak addig játszik, amíg tart a munkaidő. Ha letelt, én lépek. Szóval úgy kalkuláljon, hogy vagy ő túlórázik, ha többet vállalt be, vagy elég embert vesz fel. Ha ez így nem jó, feleslegesen húzzuk egymás idejét, mert nem lesz hosszútávú az együttműködésünk.
2023. jún. 22. 13:39
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
#3: Fú de kemény vagy. Nem drága havonta ruhát cserélni, mert mind szétszakad rajtad?
2023. jún. 22. 13:44
 5/6 anonim ***** válasza:
82%

#4 pedig igaza van, nyilván pár életképtelen szerencsétlent ki lehet használni, de egy komoly szakember mint én vagyok az nem fog csak baráti szeretetből dolgozni egy cégnek sem.

Nem a munkavállaló problémája hogy nem lehet időben befejezni a feladatot a nagy mennyiség miatt, ezt céges szinten kell orvosolni. Ha annyira sürgős a feladat akkor kössön kompromisszumot a vezérkar és fizesse ki a túlórát egyébként pedig a munkaszerződésben meghatározott munkaidőn túl én 1 percet sem foglalkozom tovább a munkavégzéssel.

2023. jún. 22. 14:19
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

4. Igaza van a 3-asnak, a mai munkaerőhiányos világban lúzerkedés az, ha ott maradsz egy fos munkahelyen sok-sok éven keresztül úgy, hogy még ki sem álltál magadért.

Valahogy mindig ezek az emberek keresik a legkevesebbet a társaikhoz képest és őket lehet a legjobban kihasználni, akik fel sem emelik a szavukat a változásokért és akik örökre ott akarnak maradni egy munkahelyen.

2023. jún. 22. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!