Lehet ebből valami bajom?
Egy olyan helyen dolgozom, ahol csak egyedul vagyok. Egy bolt. Szoval vagy egesznap en vagyok, vagy masnap mar mas. Nos, ha reggel jelzem, hogy beteg lettem es nem tudok bemenni, akkor a fonokomnek gyorsan talalnia kell valakit, mert kulonben zarva lesz a bolt aznap.
A fonokom mondta, hogy ezzel szabalyt sertettem mert kart okoztam a cegnek es meg egy ilyen es beperel.
De mit csinaljak akkor ha beteg vagyok? Lehet ebbol bajom?
Igazoltan vagyok beteg. Vagy is voltam. Nem tudom elore, hogy beteg leszek e vagy sem. Mivel mindennap nyitva van a bolt igy nincs hetvege, hogy kipihenjem a betegseget. De legkozelebb mar nem fog engedni betegnek lenni.
Mit tudok tenni?
"A fonokom mondta, hogy ezzel szabalyt sertettem mert kart okoztam a cegnek es meg egy ilyen es beperel."
A kár vagyis anyagi hátrány okozása nem elegendő, ahhoz hogy valaki perben kártérítést kapjon. Az is kell, hogy a károkozás jogellenes tevékenységből eredjen. Vagyis ettől nem kell félned.
Viszont a munkaadód elbocsájthat. Igaz, hogy a felmondást indokolnia kell majd. Ha ez az indok nem megfelelő, akkor munkaügyi pert indíthatsz ellene. Feltéve, hogy minimum van írásos szerződésed az alkalmazásodról.
De ez időbe telik. Szóval jó, ha van pénzügyi tartalékod vagy valami átmeneti munkalehetőség, amire számíthatsz. Ezek miatt nem érdemes kiélezni a helyzetet, inkább kompromisszumot kell keresni. Már amennyire lehetőség van erre...
Nem. Viszont sürgősen keress más helyet.
A táppénz jár egy beteg embernek, olyan nincs, hogy rosszul vagy és nem mehetsz táppénzre.
"Akkor nem perelhet és nem lehet belőle anyagi károm, ha netán beteget jelentek a jövőben? Természetesen akkor ha tényleg beteg leszek."
Miért perelhetne könyörgöm?
Azért mert beteg lettél? Ugyanmár!
A munkáltató feladata, hogy biztosítsa a bolt működését akkor is, ha éppen beteg az egyetlen eladó. Neked ehhez valójában semmi közöd. Neked az a dolgod, hogy a képességeidnek megfelelően elvégezd a rád bízott munkát akkor, amikor munkára képes állapotban vagy. Nyilván ha valaki beteg, az nem munkára képes állapotban van. Neki kell ezekre az élethelyzetekre felkészülnie a vállalkozásában, nem neked.
Mert mi van akkor, ha éppen minden dolgozó lebetegszik? Megáll az élet, és mindenkit beperelnek? Vagy mi van akkor, ha hirtelen minden dolgozó felmond?
Hát neki ilyen esetekre kell lennie egy "B" tervnek is. HOPPÁ!
Nincs mitől paráznod a pereskedést illetően. Hülyeségeket beszél. Én ezt úgy hívom, hogy "parasztvakítás". Látja, hogy megvezethet és bepróbálkozik nálad.
Szegénykém…::(( legjobb egy másik helyet keresned , bár tudom nem könnyű.
Jól mondjak az előző kommentelők ment a pont 👍mindenkinek.
Kerlek csak SMS Ben komunikálj vele legalább lesz bizonyítékod hogy milyen mocsok az ilyen ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!