Van értelme Ausztriába költözni nettó 1800-2000 eurós fizuért?
Figyelt kérdés
Ha ennyiből egyszemélyes albit kell fizetni (kb. 800 euró), akkor milyen életszínvonalon lehet élni? Jut az alap dolgokra + külföldi nyaralásra, autó fenntartására, félre is lehet tenni belőle legalább 200-300 eurót? Én most itthon nettó 450-et keresek és nem tudom, hogy az ottani 2000 euróval jobban jàrok-e, mint ezzel.2023. jún. 29. 10:51
11/18 A kérdező kommentje:
#10 és te mivel foglalkozol?
2023. jún. 29. 14:48
13/18 anonim válasza:
És szerintetek gépészmérnök szakmaval Bécsben, 2 eves magyaroszagi tapasztalattal, nemzetközileg elismert német C1 nyelvvizsgaval kb mennyit lehetne keresni? Sopronbol ingazni Bécsbe mennyire lenne gáz naponta?
14/18 A kérdező kommentje:
Gehalt eines Maschinenbauingenieurs
Das durchschnittliche Monatsgehalt eines Maschinenbauingenieurs liegt in Österreich bei 3.860 € brutto (Quelle: jobted.at, Stand: Oktober 2022).
2023. jún. 30. 23:22
15/18 anonim válasza:
Ha itthon 450 nettóból nem tudsz semmit félretenni, akkor ott sem fogsz az 1800 €-ból. Inkább a kiadásaidat kellene felülvizsgálni.
16/18 A kérdező kommentje:
#15 melyik kiadásomról mondjak le, a kondizásról? Vagy a lakbért ne fizessem be? Mintha nettó 450-ből akkora luxus szinten lehetne élni, ha minden héten 3x étteremben kajálnék vagy 50 ezres márkás ruhákat vennék, megérteném, hogy “vegyek vissza”, de ilyenekre nem is költök. Az alap kiadások mellett jut egy kis költőpénz és szevasz, már el is fogyott.
2023. júl. 1. 11:59
17/18 anonim válasza:
Azt azért ne felejtsük el,hogy Ausztriában 14szer van fizetés!
18/18 anonim válasza:
Ne is gondolkozzál rajta, ha van rá lehetőséged akkor menjél.
Ausztriában jobb lehetőségeid lesznek, mint Magyarországon.
Jobb az egészségügy az oktatás, más az adózásirendszer, emberszámba vesznek.
Én már lassan 5 éve vagyok kint, és igen is hogy megérte kimenni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!