Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van értelme Ausztriába költözn...

Van értelme Ausztriába költözni nettó 1800-2000 eurós fizuért?

Figyelt kérdés
Ha ennyiből egyszemélyes albit kell fizetni (kb. 800 euró), akkor milyen életszínvonalon lehet élni? Jut az alap dolgokra + külföldi nyaralásra, autó fenntartására, félre is lehet tenni belőle legalább 200-300 eurót? Én most itthon nettó 450-et keresek és nem tudom, hogy az ottani 2000 euróval jobban jàrok-e, mint ezzel.

2023. jún. 29. 10:51
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
89%

Itthon is kell lakbért vagy valami hasonlót fizetned a lakhatásért? Ha nem és "ingyenesnek" tekinted az itthoni tartózkodásodat, akkor 800 eurós lakbérrel kb. koppra ugyan ott leszel kint, mint itthon lakbér nélkül.

De ha kimész, akkor azért tanulsz nyelvet, mégiscsak jobban fogsz egy idő után kint boldogulni, aztán lehet a 2 ezer eurós fizetés helyett jobb munkát is találni már hely-, kultúra- és nyelvismerettel... mármint ezt most úgy mondom, hogy én sosem laktam külföldön, csak "okoskodok".

Az itthoni munkádat szereted? Lenne előrelépési lehetőség, több pénzért?

2023. jún. 29. 11:02
 2/18 anonim ***** válasza:
79%
A kérdésben szereplő fizetéssel nem jársz jobban. Az albérlethez add hozzá a lakás rezsijét (villany, víz, fűtés, internet, szemétszállítás), azzal együtt legyen 1100 EUR. Napi bevásárlás, étkezés aligha úszható meg heti 100 EUR alatt. Így már 1500 EUR-t elköltöttél és még nem tankoltad az autót, nem fizetted ki az adóját, biztosítását... miből akarsz nyaralni és félretenni. Ehhez egyedülállóként legalább 3000 EUR-t kellene keresned.
2023. jún. 29. 11:03
 3/18 anonim ***** válasza:
70%
Ilyen kevés pénzért nem éri meg kimenni.
2023. jún. 29. 11:07
 4/18 anonim ***** válasza:
84%

800€ alberletre egyedul? Minek? Mi a parommal berelunk egy 800€-s kecot ketten, 65 nm , Becsben a 11. keruletben. Minek neked ekkora ketli? Amikor egyedul laktam itt Becsben, 500€ volt az albim mindennel egyutt. 38 nm + erkely. Tokeletesen megfelelet. Es ez Becs, Oberösterreichban meg Burgenlandban a Becsi arak 60-70%-ert tudsz normalis alberletet kivenni (en laktam Welsben is, 3 eve 400€ volt az egy szobas alberletem plusz áram). Ha elfogadsz egy jo tanacsot, szerintem netto hulyeseg lenne egyedul egy ilyen draga es (valoszinuleg) nagy alberletet berelned.

Az auto fenntartasa horror, otthon annyi volt az eves biztositasom mint itt a havi. Viccen kivul, havi 110€t fizetek a harmadik Stufe-ban, egy 2014-es 177 LE-s autora. A paromnak egy 2009-es 1.2-es 65 LE-s van, o “csak” havi 65€t fizet. A magas biztositasnak csak akkor latod az elonyet, ha Neked mennek, mert akkor a biztosito perkal mint a katonatiszt. Az elozo autom egy 2003-as Audi A4 B6 volt, imadtam. Ketszer jottek belem itt Becsben, eloszor kaptam ra 1900€t, utana majdnem 600-at. :D nem hittem el. Nem g*ciskedett a biztosito, nem probalt meg kibujni a fizetesi kotelezettseg alol stb.

Egyebkent szerintem probald meg. Ha mas nem, egy jo kis kaland keveredik ki belole. Mi veszteni valod van? Ha nem sikerul, a mostani munkahelyedre valoszinuleg ugyanugy visszavennenek, szoval nem kell felegetned magad mogott minden hidat.

En 6 eve jottem ki, szinten nagyon jo fizut hagytam otthon, de abszolut nem bantam meg.

2023. jún. 29. 11:10
 5/18 A kérdező kommentje:
De ilyen keveset fizetnek ott irodai munkákért? HR pozikra jelentkeztem, folyékonyan beszélek angolul/németül, és minden ilyen pozinál ez a nettó 1800-2200 euró az általános. Nem értem, hiszen ennyit még a felszolgálók is megkeresnek kint, nem? Minimális nyelvtudással…
2023. jún. 29. 11:10
 6/18 A kérdező kommentje:
#4 jaa, szóval egy egyszemélyes albi 400-500 euró? Amiket néztem, 800 körül voltak.
2023. jún. 29. 11:12
 7/18 anonim ***** válasza:
80%
Az 1800-2000€ netto egy jo fizetesnek szamit, ne hallgass a sok okosra akik eletukben nem mertek elhagyni a falu vege tablat, nehogy leessenek a fold szelerol. Vegyuk pl a boltokat. Spar, Billa , Merkur stb. Tudod mennyit keresnek ott az emberek? 1300-1500€ nettot! Baratnom 2 evig a Sparban dolgozott par evvel ezelott, netto 1100-al kezdte 30 oraban. Mindenki azt hiszi hogy itt kolbaszbol van a kerites es hogy 100€-ssal gyujtjuk a cigarettankat pedig ez nem igy van. Ha van egy jo szakmad, pl hegeszto, villanyszerelo, CNC stb, azokkal lehet 2000 felett keresni, de pl a betanitott munkak, boltok, gyarak stb szintjen ez csak vagyalom. Haverom szakacs, 1800€-t keres, a noje szobalany, 1500€ , masik haverom pek, 1700€. Minel kozelebb vagy a magyar hatarhoz annal sz*rabb a fizu, es ahogy haladsz Nemetorszag meg Svajc fele annal tobb lesz. En CNC-s vagyok, anno nezegettem Burgenlandban allasokat, es lattam 1800 BRUTTOERT (!!!) is. Mekiben, benzinkutakon, postan is 1500€ korul fizetnek. Az egyik baratom napi ingazo Sopronbol, o is CNC-s, es jo szakember, 1800-1900€t visz haza, es a hatar mellett ez egy kiemelkedo fizetes, hidd el. Szoval ez a 2000€ nagyon jonak szamit.
2023. jún. 29. 11:17
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

En igaz Nemetorszagban elek, de itt is egy irodai munka kb. 1800-2000 netto között mozog. Attol függ melyik adokategoriaba tartozol ( egyedülallo, csalados, van-e gyerek stb.)

Az auto fenntartasa, erts biztositas itt dragabb, az üzamanyag kb.mint magyarorszagon. Az elelmiszerarak szinten megegyeznek.

Az alberlet, ahogy a 4-es valaszolo irta Becsben, itt is hasonlo aron vannak. Egy szoba 40 nm2 600 Eur max mindennel együtt. Egy 3 szobas, rezsivel, mindennel mar lehet 1000-1200 euro is. (de itt nyilvan a paroddal,vagy lakotarsaddal vagytok)

Az,hogy lehet-e felretenni mindenkinek az egyeni szüksegleteitöl függ.

Dohanyzol-e, milyen szabadidös tevekenysegeket csinalsz, milyen gyakran jarsz bulizni, fözöl magadra- vagy rendelsz, es stb.

2023. jún. 29. 12:34
 9/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk autót nem tartanék fenn városban. Úgy nézve akkor tuti félre lehetne tenni havi 200-300 eurót. Az még mindig jobb, mint a kerek 0 forint, amit itthon félreteszek xd
2023. jún. 29. 13:19
 10/18 anonim ***** válasza:
36%
Én anno 2300 eur-os netto fizuval mentem ki Ausztriába. Na ez valóban nagyon szar, viszont arra jó volt, hogy utána dobbantani tudtam Svájcba, majdnem négyszer ennyiért :) Szóval hajrá, vágj bele.
2023. jún. 29. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!