Magyarország miért ilyen elmaradott hely, ahol egy átlag
ember nem tud megélni?
Figyelt kérdés
20 év EU tagság után miért tart még mindig itt? Egy átlag ember hogyan éljen meg 300 ezer forintos fizetésből? De még 500 ezer forintos fizetéssel is nagyon sok időbe telik megalapozni egy elvárható szintű egzisztenciát. Én csak rokonok, ismerősök esetéből tudok kiindulni, akik Magyarországon csak küszködtek, szakmával is nehezen boldogultak, hitelt hitelre halmoztak, aztán külföldön sima betanított munkával visszafizették a magyarországi hiteleiket és lakást, kocsit vettek, jó színvonalon élnek kinn. Szerintem ez lenne a normális ha egy átlag ember számára sem lenne megoldhatatlan a lakásvásárlás. Ezzel szemben meg ez a helyzet, hogy ha valaki nem keres nagyon jól vagy nincs valami vállalkozása, akkor csak vegetál.
Mint már írtam, de a gyengébbek kedvéért bemásolom újra: "De persze tudjuk, hogy ebbe mindenki beletartozik."
2023. jún. 28. 10:41
42/45 anonim válasza:
Meg tud élni az átlag ember, ha nem tudna akkor a lakosság 70-80%a már éhen halt volna.
2023. jún. 28. 11:14
43/45 anonim válasza:
Az enyéimnél piacképtelenebb diplomákkal nehéz rendelkezni, ehhez képest az átlag minimum dupláját mindig megkerestem az elmúlt 10 évben. Legalább angolul muszáj tudni, ha az megvan, már egész sok irányba el lehet indítani egy karriert.
2023. jún. 28. 11:42
44/45 anonim válasza:
"Magyarország miért ilyen elmaradott hely, ahol egy átlag ember nem tud megélni?"
Az ÁTLAG ember meg tud élni Magyarországon.
Az ÁTLAGON ALULI selejt réteg nem tud megélni, akik amúgy sem értenek semmihez, nincs végzettségük, problémamegoldó készségük és nem beszélnek nyelveket. Rendre ilyenek mennek ki hűtőházi munkásnak vagy mosogatónak nyugatra, ahol megkeresik az 1500-2000 €-t, ami HELYI VISZONYLATBAN ugyanolyan alulfizetett sz@r bér, mint itthon a 300 000, amiből sosem fogsz saját családi házat venni + autót + évente nyaralni menni, az az összeg csak magyar viszonylatban "magas". De persze a sok tulok nem képes objektív összehasonlításra és ötlete sincs a pénz reálértékéről.
2023. jún. 28. 11:56
45/45 anonim válasza:
Eleve, ez a "nem lehet megélni" egy tévképzet. A Te fizetésedből, a Te elképzeléseid szerint lehet, hogy valóben nem lehet megélni. De bármilyen fizetés mellé lehet találni olyan igényeket, vagy bármilyen igények mellé olyan fizetést, hogy ez igaz legyen. De mindig lehet vagy többet keresni, vagy lejjebb adni az igényekből. 300-ból valóban lehet nem tudsz bérelni egy modern, 2 szobás lakást a belvárosban. De biztosan tudsz bérelni kisebbet, messzebbit, lepukkantabbat. Biztos nem lehet belőle fenntartani egy BMW-t, de fent lehet tartani egy Suzukit, vagy egy biciklit vagy egy buszbérletet. Nem fogsz belőle Wagyu marhasteaket enni, de parízeres zsemlét igen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!