Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarország miért ilyen...

Magyarország miért ilyen elmaradott hely, ahol egy átlag ember nem tud megélni?

Figyelt kérdés
20 év EU tagság után miért tart még mindig itt? Egy átlag ember hogyan éljen meg 300 ezer forintos fizetésből? De még 500 ezer forintos fizetéssel is nagyon sok időbe telik megalapozni egy elvárható szintű egzisztenciát. Én csak rokonok, ismerősök esetéből tudok kiindulni, akik Magyarországon csak küszködtek, szakmával is nehezen boldogultak, hitelt hitelre halmoztak, aztán külföldön sima betanított munkával visszafizették a magyarországi hiteleiket és lakást, kocsit vettek, jó színvonalon élnek kinn. Szerintem ez lenne a normális ha egy átlag ember számára sem lenne megoldhatatlan a lakásvásárlás. Ezzel szemben meg ez a helyzet, hogy ha valaki nem keres nagyon jól vagy nincs valami vállalkozása, akkor csak vegetál.
2023. jún. 28. 07:21
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
100%

Ismered az a mondást, hogy "A bölcs embert gyakran látod egyedül. A gyenge csak a tömeggel megy". Ez itt a jellemző életpályamodell.

Hiába van valakinek akár világmegváltó gondolata, tehetsége, nem mer tenni érte. Marad a biztos szarban, mert a bizonytalan, de jobb, az elképzelhetetlen. Mert a szomszédnak sem sikerült, mert anyám is ezt mondta, mert nem akarom a főnököt megbántani, stb. különböző berögzült mantrák a fejben, amiket mások tettek bele. Kiszolgáljuk a környezetünket, az a legfontosabb, hogy ne szóljanak meg, hogy mit fognak gondolni, mindenkinek meg akarunk felelni. És így megy el egy élet. Hogy mindenkinek tetszett, ahogy éltem, kivéve nekem.

2023. jún. 28. 08:47
 12/45 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem Vietnámban keményebb életkörülmények vannak, bár még nem voltam ott, de tervezek menni

Amúgy minél idősebb vagy rájössz, hogy nem a világon tudsz változtatni hanem magadon, és az nagyon nagy változásokat tud végbe vinni a világképeden

2023. jún. 28. 08:56
 13/45 anonim ***** válasza:
78%

Minden csak az igényeken múlik. Vegyünk egy átlag párt, akik fejenként nettó 250 ezret keresnek, az fél millió összesen egy hónapban. Ebből oké, ha elmegy 150 ezer a lakbérre, plusz 30 ezer a rezsire. Marad 320 ezer kettejüknek egy hónapban. Nehogy azt mondja már valaki, hogy ebből nem lehet megélni ketten nyomorgás nélkül? Ja, csak ott van a kocsi, a cigi, az alkohol, a mobilnet, a mindenféle baromság, amire a legtöbb magyar elkölti a pénzét aztán sír, hogy jaj, nincs pénze, meg minden a kormány hiábaja..stb. Oké, persze, hogy most hazánkban a legmagasabb az infláció, viszont, nagyon sok mindenen lehet spórolni. De sajnos a magyaroknak nagyon nincs rendben a pénzkezelése.

Nem lehet mindent a kormányra fogni, minden az egyénnel kezdődik. Pl. a cigi és az alkohol teljesen felesleges pénzkidobás. Ezzel a kettővel már elég sokat meg lehet spórolni, amit vagy elkölt az ember kajára, vagy félretesz másra.

Hazánk rabszolgaország, de aki károsszenvedélymentes életet él az simán ki tud hozni átlagos életet magának, amiben nem nyomorog.

2023. jún. 28. 08:56
 14/45 anonim ***** válasza:
81%

13, ha neked kimerül abban az élet, hogy eljársz dolgozni, meg eszel, akkor meg is értem, hogy miért tart itt az ország.

Én azért dolgozom, hogy éljek. Nem azért élek, hogy dolgozzak.

De kinek mi.

2023. jún. 28. 09:06
 15/45 A kérdező kommentje:

Csak az a baj hogy nem mindenkinek van párja, egyedül meg csak úgy fogsz megélni ekkora fizetésből hogy szó szerint nyomorogsz.

2023. jún. 28. 09:11
 16/45 anonim ***** válasza:
68%

A leírásban nem mindent magamról írtam, mert mi párommal saját hitelmentes lakásban élünk, fejenként nettó 270-et keresünk, de a többi stimmelt, tehát nincs kocsi, nem dohányzunk, nem iszunk alkoholt, és képzeld, tavaly kétszer nyaraltunk Horvátországban, idén Dominikán áprilisban. Szóval, bocsika, de én élek, álmaimat valósítom meg.

2023. jún. 28. 09:11
 17/45 anonim ***** válasza:
4%

Apukám egyedül él, mert anyukám 6 évvel ezelőtt meghalt. Saját lakás, oké, persze, ők más generáció. Én már nem lakom otthon, ott segítek neki, ahol tudok. Egyedül főz, van autója, dohányzik, sört is iszik, kb. nettó 250 körül keres és még sose hallottam panaszkodni, hogy jaj, nem jöttem ki a havi fizumból a hónap végére. Ja, és még megtakarítása is van és nem nyomorog.

2023. jún. 28. 09:13
 18/45 anonim ***** válasza:

De ha valakinek fontosabb a cigi meg az alkohol, meg a kényelem a kocsival, akkor ő meg azt nem fogja érteni, hogy minek évi kétszeri tengerparti nyaralás. 🤷🏼‍♀️ Nem szabad szabályozni, megkérdőjelezni, hogy ki hogyan csinálja.

Mert az a te életedre nincs hatással.

2023. jún. 28. 09:15
 19/45 anonim ***** válasza:
93%
És amit a kérdező megvilágított. Ha nem lenne párod, meg tudnád tenni ugyanezt 270 forintból? Ugyanis nincs mindenkinek párja.
2023. jún. 28. 09:16
 20/45 A kérdező kommentje:

Ha annyira fogyatékos vagy hogy nem tudsz értelmezni egy kérdést, akkor miért válaszolsz? Akikről beszélsz ők saját lakásban élnek hitel nélkül, akkor persze hogy elég havi 250 ezer, a kérdés viszont pont erről szólt hogy ilyen fizetésből önerőből sosem lesz saját lakásod.

2023. jún. 28. 09:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!