Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Magyarország miért ilyen...

Magyarország miért ilyen elmaradott hely, ahol egy átlag ember nem tud megélni?

Figyelt kérdés
20 év EU tagság után miért tart még mindig itt? Egy átlag ember hogyan éljen meg 300 ezer forintos fizetésből? De még 500 ezer forintos fizetéssel is nagyon sok időbe telik megalapozni egy elvárható szintű egzisztenciát. Én csak rokonok, ismerősök esetéből tudok kiindulni, akik Magyarországon csak küszködtek, szakmával is nehezen boldogultak, hitelt hitelre halmoztak, aztán külföldön sima betanított munkával visszafizették a magyarországi hiteleiket és lakást, kocsit vettek, jó színvonalon élnek kinn. Szerintem ez lenne a normális ha egy átlag ember számára sem lenne megoldhatatlan a lakásvásárlás. Ezzel szemben meg ez a helyzet, hogy ha valaki nem keres nagyon jól vagy nincs valami vállalkozása, akkor csak vegetál.
2023. jún. 28. 07:21
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
38%

Mert a nép kulturálisan, erkölcsileg, képzettségben, hozzáállásban elmaradott.

Elavult a közoktatás.

Elavult a zenei stb. kultúra.

Elavultak az emberi szokások.

Elavultak a technológiák stb.

Tehát ez igencsak összetett folyamat, ami 70 év alatt ment végbe.

2023. jún. 28. 07:26
 2/45 anonim ***** válasza:
100%

200ezerből élek, a tulorakkal osszejon a 300ezer, de e mellett mas sok mindenre nincs energiam. Kis szobat berelek, egyedül elek, gyarban dolgozom. A szakmam csak minimalbert fizet, meg az osztrak hatar mellett is itthon.

28 leszek, kepessegeim nem sok van arra hogy tanuljak valami mást.

2023. jún. 28. 07:29
 3/45 anonim ***** válasza:
60%

Mert minden választáskor ezt szavazzák meg.

Félnek az újtól, a változástól.

2023. jún. 28. 07:38
 4/45 anonim ***** válasza:
40%
Mert nem félünk és nem fázunk, Orbán Viktor a királyunk.
2023. jún. 28. 07:55
 5/45 anonim ***** válasza:
26%
Az átlagember soha nem élt olyan magas színvonalon Magyarországon, mint manapság. Aki ma nem tud megélni, az élhetetlen.
2023. jún. 28. 07:58
 6/45 anonim ***** válasza:
77%

A zembereknek erre van igényük, nem akarnak fejlődni, csak elvárni még mindig az inngyenességet mindenre vonatkozóan, a segélyt, a támogatást, az uniós pályázati manikákat, amit aztán szépen elb*nak.

Értelmetlen egy nép ez, tuti.

2023. jún. 28. 08:04
 7/45 anonim ***** válasza:
59%

Én saját lakással rendelkezem és 300 ezerből megélek. Igaz nekem másoknaz igényeim mint a kérdezőnek. Én nem rendelek kaját, nem járok moziba, nem iszom alkoholt és kávét, nem dohányzom, nem bulizom. Helyette könyvtárba járok és a budai hegyekben túrázgatok. Stabil párkapcsolatom van.

Szerintem 300 ezerből szerényen meg lehet élni.

2023. jún. 28. 08:11
 8/45 anonim ***** válasza:
97%
Csak az él meg egyedul akinek nem kell alberletezni mert vagy szulokkel él vagy van saját (az is szuloi vagy valamilyen segitseggel)
2023. jún. 28. 08:18
 9/45 anonim ***** válasza:
87%
Akkor én átlagon felüli vagyok, hogy kifejezetten jól élek?
2023. jún. 28. 08:23
 10/45 anonim ***** válasza:
74%

Én keresek 230at, párom 300-320 attól függ túlórázik-e. Albérlet rezsivel együtt olyan 190 kb. (Budapest). Mi olyanok vagyunk, hogy a saját lakásról félig meddig lemondtunk, mert szülői segítség nincs, Pesten akarunk élni és itt még az önerő is nagyon sok ahhoz, hogy ketten ennyi fizuból összehozzuk, meg akkor már akkorát vennénk, hogy a leendő gyerekeinknek legyen külön szobája, az meg lehet akér 100 millió forint is. Viszont albérlet mindig lesz Pesten, gyerekkel költözhető is, csak abból kicsit kevesebb. Az életet meg élvezzük. Kaja rendelés, étterem, ruhavásárlás, nyaralás, egyéb randi programok. Inkább a jelenben élünk, nem a jövőnek. Megélünk, igen, de félretenni nem tudunk. Ez magyar mentalitás, hogy saját lakás kell, megértem teljesen, és büszke is vagyok azokra, akik tudtak fiatalon venni akár hitellel, de mi máshogy vagyunk bekötve. Inkább a kényelem számít, mint a pénz meg a tulajdon.

Amúgy mi tervezünk külföldre menni, mert szerintünk is egy szar ország ez a vezetőség miatt, de ha maradunk, akkor csakis Budapesten, albérletben. (Persze külföldön is albi lenne).

2023. jún. 28. 08:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!