Szerintetek kevés ez a fizetés?
Havi 250 ezret kértem, ebből kb. 20 ezer megy le a szállásra.
- felszolgáló vagyok
- csak nyári munka
- első munkahelyem
- 17 éves vagyok
- angolul anyanyelvi szinten beszélek
- átlag 10 órát kell dolgoznom, ez hétvégén több
- heti 1 pihenőnap
A szüleim szerint nagyon kevés ez a pénz. Kézbe kapok ennyit. Azt mondta a munkaadó, ha ügyes vagyok, akkor lehet több is. A borravaló az enyém, de azt is a fizetéshez adják majd.
Borzasztóan kevés.
Esetleg nem te kérdezted néhány napja, hogy mennyi a reális fizetése egy felszolgálónak?
Ha nem, akkor ugyanazt tudom mondani, mint annak a kérdezőnek, ne hagyd magad kihasználni, nekik jobban kell a munkaerő, mint neked ők.
A kézbe kapok ennyit, úgy érted, hogy ez a nettó? Vagy nincs bejelentés? Vagy csak siralmas egyszerűsített bejelentés vagy 2 órás bejelentés megy?
Bárhogyan is legyen, nettó 1500 Ft/óra alatt ne add el magad, a vendéglátás kemény meló, dögmeleg van, talpalsz egész nap, ha már 17 évesen lejárod a lábad, legalább fizessen meg.
A tapasztalat hiánya pedig irreleváns, hamar be fogsz tanulni.
Balatoni étteremről lévén szó, van ott pénz, ki tudna rendesen fizetni, csak sok balatoni tulajdonos még mindig úgy áll ehhez az egészhez, mint régen, nyáron 3-4 hónap alatt kizsigerelik a munkavállalókat, ők megszedik magukat, aztán egész évben nem kell melózni.
Covid után volt is ebből probléma, hogy senki sem akart balcsira menni melózni, pont ezek miatt.
Szerintem, ha zsebpénz miatt kell, akkor inkább valami normális, iskolaszövetségen keresztül vállalja heti 20 órás melót, élvezd, hogy fiatal vagy, nyár van, lesz még időd heti 40-50 órákat dolgozni bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!