Az emberek többsége miért törődik bele abba hogy rossz a munka, kevés a fizetés?
Dolgozom egy ideje, a munkahelyek többsége nem jó, mindenki ismeri milyen az ha az ember átlag alkalmazott.
Az utóbbi időben megfigyeltem hogy bárkinek mondtam vagy tanácsot kértem ezek voltak a reakciók:
"Hát igen ez van, nekem se jobb, lehetne rosszabb is, legalább van munka, ez az élet rendje, mindenki ezt csinálja, hát igen ez van ki kell bírni"
De miért kell elfogadni hogy az élet egy vergődés?
Miért nem lehet legalább törekedni arra hogy az ember valami olyanból éljen amit élvez, szeret csinálni?
Az oké ha nem jön össze, de legalább törekedni lehetne rá.
Rengeteg ember szinte természetesnek veszi hogy az élet szenvedés. De miért?
"Rengeteg ember szinte természetesnek veszi hogy az élet szenvedés. De miért?"
Honnan tudod hogy nekik szenvedés? Lehet hogy teljesen jól megvannak elégedve az életükkel. Ez olyan dolog hogy mindenkinek mások az igényei. Én például meteorológusként dolgozom, lehet másnak dögunalom lenne hogy napi 8 órában nézegeti a radart, frontanalízis térképeket és az előrejelzési modelleket, engem viszont ez hoz lázba.
Hiába keresnek sokkal jobban a programozók vagy dolgoznak home office-ból, engem például az a szektor nem vonz, mert nincs meg az érdeklődésem a szektor iránt, engem sokkal jobban vonzanak a természetközeli dolgok. Ugyanezt tudom mondani az orvosi pályáról, nekem az túl stresszes lenne, hogy a döntésemen életek múljanak...
Nekem jól megy de arccal én sem vállalom hanem előadom a hattyú halálát.
Egyből megköveznek ha megtudják, hogy nekem nem szr a helyzetem.
Én most váltottam felindulásból, nem a fizuval volt bajom ráadásul. Egyszerűen nem tudtam elképzelni magam abban a munkakörben évekig, a feladatok többségét is már utáltam.
Persze mindenki lesett, hogy mi az hogy én nem vagyok hajlandó a sz*r, de biztosnál maradni. :D
Biztos vannak szempontjaik, amik szerint meg előnyös ez a helyzet.
Pl. ott van az a kisegítőiskola, amibe a gyerekük tud járni, az az otthon, ahol a beteg szülő tud lakni, ott tud magának is olcsó ingatlant venni, stb.
Vannak 70-80 iq emberek akik simán csináljak a szar munkát. Nem gondolkodnak csak teszik a szalagra ezt azt. Ők a munkán kívűl három dolgot szoktak csinálni megfigyelésem szerint
1. Alkoholt isznak
2. Szexelnek
3. Esznek
Sok ilyen biorobot van még ha durván is hangzik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!