Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Az emberek többsége miért...

Az emberek többsége miért törődik bele abba hogy rossz a munka, kevés a fizetés?

Figyelt kérdés

Dolgozom egy ideje, a munkahelyek többsége nem jó, mindenki ismeri milyen az ha az ember átlag alkalmazott.

Az utóbbi időben megfigyeltem hogy bárkinek mondtam vagy tanácsot kértem ezek voltak a reakciók:

"Hát igen ez van, nekem se jobb, lehetne rosszabb is, legalább van munka, ez az élet rendje, mindenki ezt csinálja, hát igen ez van ki kell bírni"

De miért kell elfogadni hogy az élet egy vergődés?

Miért nem lehet legalább törekedni arra hogy az ember valami olyanból éljen amit élvez, szeret csinálni?

Az oké ha nem jön össze, de legalább törekedni lehetne rá.

Rengeteg ember szinte természetesnek veszi hogy az élet szenvedés. De miért?

2023. máj. 13. 22:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nem veszem természetesnek, hogy az élet "szenvedés", viszont tisztában vagyok azzal, hogy ha nem tetszene a munka (amiért igencsak keveset fizetnek), akkor 53 évesen nem nagyon tudok már ugrálni sehova.

Ide bekerülni is egy kínszenvedés volt. Előtte 8 hónapig ellátatlan voltam, azóta is úgy jellemzem azt az időt, hogy "fényevőként" éltem. Akkor inkább az alacsonyabb fizetés...

Amit én szeretnék csinálni, abból nem lehetne megélni. Azt majd nyugdíjas koromban próbálom meg kiélvezni, mint hobbi. :)

2023. máj. 14. 06:39
 12/21 anonim ***** válasza:
88%
#11 Nem az élet a szenvedés, hanem egyik velejárója, nem is feltétlenül rossz, csak kellemetlen.
2023. máj. 14. 06:54
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerinted a világ népességének hány százaléka csinál olyan munkát amit szeret és jól is fizet?
2023. máj. 14. 15:43
 14/21 anonim ***** válasza:
54%

Mert most mi a lfszt tehetnének?

Senki se bízik senkibe meg mindenki mindenkit

bejelentget meg feljelentget, lehúz meg átver.

Simán ellenne a nép állam meg munkáltatók nélkül, csak be kéne tartani a tízparancsolatot az első három kivételével.

2023. máj. 15. 15:30
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

4. Szenteld meg a hetedik napot.

5. Tiszteld apádat és anyádat.

6. Ne ölj.

7. Ne törj házasságot (ne paráználkodj).

8. Ne lopj.

9. Ne tégy hamis tanúságot.

10. Ne kívánd, ami embertársadé.

2023. máj. 15. 15:31
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Még ha jó melód is van, mindent meg lehet ám unni egy idő után. Ennek ellenére gyakran nem éri meg váltani. Jó pár esetet hallottam, hogy kollégák elmentek máshova és megbánták. Amúgy meg sok ember van, akik nehezen tanulnak, lassú a felfogásuk. Ez nem lustaság feltétlenül.
2023. máj. 15. 19:36
 17/21 anonim ***** válasza:
51%

Eleve a munka fogalmát meguntam már!

Hiába van jogviszonyom, ha a szervezetem nem kívánja!

2023. máj. 16. 12:35
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem az ritka, hogy valaki sokáig csinál olyan munkát, ami rossz is és keveset fizet. Általában azért maradnak az emberek egy helyen, mert rossz a munka de jól fizet, vagy rosszul fizet de tűrhető a meló és közel van a lakóhelyhez.
2023. máj. 16. 12:44
 19/21 anonim ***** válasza:
54%

"Szerintem az ritka, hogy valaki sokáig csinál olyan munkát, ami rossz is és keveset fizet."

Hö hö hö, a közigazgatásról hallottál már?

2023. máj. 16. 12:50
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Mert belekerültek egy spirálba és nincs már ami inspirálja őket.
2023. máj. 16. 14:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!