Alacsony végzettséggel/kevés iskolával is lehet sok pénzt keresni, illetve megélni?
Anyukám tanár, apukám szakmunkás. Én sajnos az eszemmel apukámra ütöttem, nagyon nehezen megy a tanulás, nehezen értem a dolgokat, egy szóval buta vagyok. Anyukám viszont ezt nem fogadja el, elvárja, hogy végigcsináljam a gimit, érettségizzek, majd egyetemre menjek. Jelenleg 11. osztályos vagyok, de 4 tantárgyból bukásra állok, hiába tanulok nap mint nap sokat, buta vagyok egyszerűen.
Ezért mindenképp ki akarok lépni a gimiből és elmenni valami szakmát megtanulni, még ha anyukám ezt nem is engedi.
Milyen lehetőségeim lennének?
Illetve érettségi és egyetem nélkül is van esélyem arra, hogy sokat keressek, de minimum megéljek? Nekem ez számít.
Köszönöm szépen a segítségetek.
Az a gond, hogy ezekről mind anyukám dönt, ő a családban a főnök vagy hogy is mondjam.
Apukám már elmondta erről a véleményét, szerinte sincs semmi abban ha én is esetleg szakmunkás leszek, nem magasiskolázott, az a lényeg hogy jól érezzem magam és azt csináljak amit szeressek.
Anyukám viszont önfejű, ahhoz ragaszkodik amit leírtam a kérdésemben.
Nem lenne szabad az iskolai eredmények alapján kategorizálni a diákok értelmi szintjét. :( Az írásod alapján egyáltalán nem vagy buta, sőt… Legfeljebb nem ez a fajta tudás, ami érdekel. Sajnos az iskolában pont tanulni nem tanítanak meg, motiváció hiányában pedig nem várhatod magadtól, hogy a maximumot hozd.
Viszont abban egyet értek, hogy neked kell eldöntened, mit szeretnél. Sokkal jobb leszel a szakmádban, ha te választod meg, és érdekel. :) Anyukádat nem ismerjük, de női szemszögből valószínűleg nem szeretné, hogy pl. építkezésen dolgozz nyári melegben, ahol nagyobb eséllyel lesérülhetsz, mint egy irodában. Jót akar neked.
Az érettségivel ugyan sokkal több kapu kinyílik, de ha van egy jó szakmád, amivel eleget keresel és szereted, nincs rá feltétlen szükség. Igenis lehet jól keresni kétkezi munkával, vannak hátrányai, de minden szakterületnek, mérlegelni kell… A végzettséget nem nagyon igénylő munkákkal inkább 40-50 év felett szokott gond lenni, nehezebb lesz bírni, eleve hamarabb kikészíti a testet addigra. De lehet 30 éves korodra megunod, estin leérettségizel és tanulsz valami újat… Manapság nehéz 20-30 évvel előre tervezni. Én azt mondom, vágj bele abba, ami érdekel, és sikerélményed lesz benne. :) A többi nem ér annyit, hogy idő előtt befásulj.
“Illetve érettségi és egyetem nélkül is van esélyem arra, hogy sokat keressek, de minimum megéljek? Nekem ez számít.”
Igen, kamionosok jól keresnek.
Egyébként én a helyedben azért erőltetném az érettségir, nem kell full 5-ösnek lennek és utána tanulj szakmát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!