Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pénzügy-számvitel alapszak...

Pénzügy-számvitel alapszak elkezdésének van értelme 2023-ban vagy a mesterséges intelligencia betölti ezeket az állásokat 5-10 éven belül?

Figyelt kérdés
Vélemények?

2023. jún. 25. 18:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
42%
Attól függ, hogy merre akarsz tovább menni diploma után.
2023. jún. 25. 19:28
 2/12 A kérdező kommentje:
Miért, milyen lehetőségek vannak?
2023. jún. 25. 20:13
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Hát elég sok. Mit akarsz dolgozni?
2023. jún. 25. 21:06
 4/12 A kérdező kommentje:
Mondasz példákat? Nincs konkrét tervem, nem ismerem részleteiben ezt a területet, viszont ez érdekel.
2023. jún. 25. 21:21
 5/12 Fsms ***** válasza:
18%
A mesterséges Intelligenciát is valakinek be kell tanítania. Illetve kivételek mindig lesznek, ahova szükség lehet emberre.
2023. jún. 25. 22:18
 6/12 anonim ***** válasza:
57%
Nem, nem fogja egy az egyben betölteni. Egyszerűsíteni és gyorsítani fogja (ahogy teszi már ma is jobb helyeken), de teljes egészében kiváltani nem.
2023. jún. 26. 07:32
 7/12 anonim ***** válasza:
84%

A legtöbb helyen az Excel megfelelő használatáig sem jutottak el, nincs SAP, mégis milyen mesterséges intelligenciáról beszélünk? Kb. ott tartunk mint a számlatömbök és hasonlók megjelenése előtt amikor még mindent kézzel, tollal, tintával könyveltek, iktattak, állítottak ki. Azaz egy robbanás előtt állunk. Rengeteg idő, energia, pénz és persze ehhez szükséges munkaerő kell majd az ezekre való átálláshoz. Hogy utána ne 8-10 Gizike végezze csiga tempóban ugyanazt a feladatot 5 napig hanem 2-3 számvitel szakos ledúrja egy nap alatt. Aztán jöhet a következő feladat... erre az utolsó Gipsz Jakab Kft is rá lesz kényszerítve, ha a versenytársai már megtették.

Az alapokat jól lerakja egy egyetem, ha szerencséd van, vannak 'tech' beütésű tárgyait, ha nincs, akkor befizetsz egy linkedin learningre vagy hasonlóra.

2023. jún. 27. 00:18
 8/12 A kérdező kommentje:
7-es, értem amit mondasz, azonban eddig ebben a témában kb. csak az ellenkezőjérő lehetett az interneten olvasni.
2023. jún. 27. 01:18
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez is a hype része :)

Kb. a 3D-nyomtató körüli hype-hoz tudom hasonlítani.

Valahol, valamit biztosan megváltoztatott de én azóta se nyomtattam magamnak autót, házat, laptopot... általában ilyenek ezek a "forradalmak".

Ha ez komolyabb is, maximum annyival fog járni amennyit fönt írtam.

2023. jún. 27. 10:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm 9-es, ez azért reményt ad. Meg amúgy főleg amerikai és brit oldalakon olvastam ezeket az irománykat, hogy a könyvelés meg a pénzügyi állásokat így úgy kiváltja az MI, aztán így elképzeltem, hogy Magyarországon, ahol még mindig nem lehet csomó dolgot online intézni majd megveszik ezeket a méreg drága MI-alapú programokat a sóher cégek stb..
2023. jún. 27. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!