Mérnöki vonalon mi a legkeresettebb manapság? Merre lenne érdemes orientálódni?
Villamos, mechatronika, informatika.
Gépésszel is el lehet vegetálni, jobb mint az agrár, kertész, stb.
Villamosmérnök, mikrochip ipar: Hardver (ASIC-FPGA) fejlesztés.
Kevesen mennek ide, nagyon sajátos ágazat. Mivel high-tech, ezért a juttatás és az egyebek (cafeteria, iroda, stb.) is olyanok. Nagyon "kocka" meló, folyamatosan változnak a kritériumok a terméknél, de tele van jó kihívásokkal, nem lehet unatkozni.
De csak és kizárólag akkor menj ide, ha egyáltalán nem zavar az, hogy ez 100% irodai meló, és a géped képernyője lesz az egyetlen amit nézni fogsz. Nem igen fogod a kezedben fogni azt amin dolgozol, max egy eszköz formájában csak.
#5 a villamosmérnök ugyebár két vonalon mozog miután diplomázott:
a) elektronikai tervezés (chip szinttől panel /komplett gép szintig)
b) programozó.
Ez az utóbbi elég erősen informatikai vonal, emiatt baromira keresettek a villamosmérnökök, programozóként.
Én is villamosmérnökre voksolók, bár én nem végezném el a képzést az biztos (mechatronikai gépészmérnök vagyok, volt elég órám villamos tanszéken, az nekem elég volt egy életre)
#6-osnak írnám: nem csak ez a "két vonal" van villamosmérnöki területen.
Van aki erősáramú szakirányon végez, az erőművekbe vagy áramszolgáltatóhoz tud elmenni dolgozni vagy esetleg épületvillamossági tervezőként.
Mérnökinformatikus.
Ezzel lehet a legkönnyebben elhelyezkedni és a legtöbbet keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!