Melyik programozási nyelvet érdemes megtanulni? Melyik a legkeresettebb jelenleg?
Ha én most kezdeném és nem tavaly, 100%, hogy a Python lenne az első.
De tényleg sokan kérdezitek ezt. ;)
Ha első nyelv lenne, akkor ne egy keresett nyelvet, hanem egy jó tanuló nyelvet találj.
A programnyelv egy eszköz, és az ismerete nem azonos egy programozási feladat megoldásának képességével.
Csak egy kérdéssel szállok bele, amire a válasz egyébként segíthet a Kérdezőnek és a későbbiekben ide tévedőknek.
Azért ajánlott egy könnyebb nyelv kezdőknek, mert egy összetettebb nyelv szintaktikája, szabályai, az OOP, interface-k, extension method-ok, miegyebek megtanulása elveszi az időt, energiát a programozás alapvető logikájának megértésétől, alapvető algoritmusok megtanulásától?
Én C#-ot tanulok, nekem már ez az első nyelvem, már késő. :D Mindenképp rossz irányban vagyunk Javasok, C#-osok? Akkor is, ha igyekszünk mi is gyakorolni az alapvető algoritmusokat, gondolkodtató feladatokat is? Az interneten is sok ilyesmi feladat van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!