Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan, akinek mindig...

Van olyan, akinek mindig nagyon rosszul mentek az úgynevezett "reálos" tantárgyak, azaz a tanulósak mentek jobban, de mégis jó a fizetése?

Figyelt kérdés

Azt mondják, legalábbis az ismeretségi körömben, hogy akiknek jól megy a matek, fizika, még esetleg a kémia, azok magasabb szintű beosztásban vannak, és jobban is keresnek, mint a humánosok.

Ez igaz?

Akinek nem megy a matek, az már nem is kereshet jól? :/

2023. jún. 10. 13:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Volt nemrég egy kimutatás, hogy az USA-ban a felsővezetők meghatározó része valamiylen humán szakon végzett, de itthon is egyre több ilyen példát látok. Egyre kevésbé a diploma számít, hanem az, hogy milyen problémákat tudsz hatékonyan megoldani, ehhez pedig a humán oldal - kommunikáció, emberekkel való bánásmód stb -mind hasznos. Amúgy én is jól keresek humán végzettséggel és jópár ismerősöm is a szakról.
2023. jún. 10. 23:01
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Általánosban én voltam az egyetlen az osztályban, aki bukáshoz közel állt matekból. Utána kéttannyelvű gimnáziumba mentem, ahol lényegében csak humán beállítottságú emberek voltak és számomra az angol/orosz tanulás volt a fókuszban.

Ott fizikából, kémiából és matekból kegyelem kettes voltam. Bioszból pedig sikerült a 3-ast összehozni.

Tehát mondhatni klasszikus példája voltam a "nem mennek a reál tantárgyak" típusú diáknak.

Érettségi után nem tudom hogy vettem a bátorságot, de a BME VIK Mérnökinformatikus képzésére jelnetkeztem 1 év kihagyással. Első héten azt sem tudom mi az a gyökvonás. 8-12. osztályos mozaik tankönyvekkel járkáltam előadásokra és egész héten végig azokat próbáltam bemagolni. Végül 0. ZH-n átmentem.

A matek egy ideig kínai volt nekem, de mint megtudtam az emelt matekkal érkezők sem értették az Analízi 1 előadást, ami legalább picit megnyugtatott.

Végül eltudtam végezni minden matekos tantárgyat a képzésen belül nagyrészt elsőre és egész jó eredménnyel.

Viszont rengeteget kellett küzdenem és 3 egymást követő szilvesztekor a számítógépem előtt görnyedve tanultam éjfélkor valamilyen vizsgára. Tehát nem volt egyszerű, de simán teljesíthető volt.

2023. jún. 10. 23:06
 23/28 anonim ***** válasza:
34%
LoL, dehogy van ilyen
2023. jún. 11. 12:26
 24/28 A kérdező kommentje:

#22, megmosolyogtatott a válaszod :D

Na azért ügyes voltál akkor, most én amúgy 3-as vagyok matekból, de remélem jövőre kicsit jobban fog menni.

2023. jún. 11. 17:43
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem megy, akkor is érdemes erőltetni. Ha végigbukdácsolsz egy "reálos" szakot, még akkor is jobban jársz, mint ha szerzel egy humán diplomát.
2023. jún. 11. 17:47
 26/28 A kérdező kommentje:

Hát igen, lehet, hogy jobban járok vele.

Az egyik lány osztálytársam szín 5-ös töriből, azaz szinte mindig 5-ösök a témazárói.

Egyébként azt mondta, nagyon szereti is, és ő direkt ezt kamatoztatja, mert vagy régész vagy történelem tanár szeretne lenni.

A múltkor mondtam neki, hogy most komolyan tanárnak megy el? Pont, hogy azok állandóan tüntetnek mindenért, mert nekik semmi nem jó, (persze van, amit meg lehet érteni) a fizetésüket is kevésnek vélik, éjjel javítják a rengeteg dolgozatot, nameg a sok rossz, visszafeleselős, pofátlan diák...

Én a helyében nagyon nem így gondolkodnék, de hát ő tudja na :D

2023. jún. 11. 18:14
 27/28 A kérdező kommentje:
Kérdeztem tőle*
2023. jún. 11. 18:15
 28/28 anonim ***** válasza:
74%

Én is szereztem egy humán diplomát és sehova sem kellek vele... Olyan konkrét pozíció nincs is, amit ezzel lehetne betölteni. Volt olyan, hogy állásinterjún azt mondták, hogy nem titkárnőt keresnek, én meg a szakmai részéhez nem értek.

Betanított munkákról meg azzal utasítanak vissza, hogy diplomásként túlképzett vagyok. Már jóideje munkanélküli vagyok. Eddig 200+ helyről visszautasítottak már.

Egy volt osztálytársam, aki gépészmérnöknek tanult, ő meg már BMW-vel jár.

2023. jún. 11. 19:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!