Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan, akinek mindig...

Van olyan, akinek mindig nagyon rosszul mentek az úgynevezett "reálos" tantárgyak, azaz a tanulósak mentek jobban, de mégis jó a fizetése?

Figyelt kérdés

Azt mondják, legalábbis az ismeretségi körömben, hogy akiknek jól megy a matek, fizika, még esetleg a kémia, azok magasabb szintű beosztásban vannak, és jobban is keresnek, mint a humánosok.

Ez igaz?

Akinek nem megy a matek, az már nem is kereshet jól? :/

2023. jún. 10. 13:40
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Attól még lehet jó fizud, csak több idő eljutni arra a szintre.

Én gimiben fél évente buktam matekból, de a humán tárgyak jól mentek. Most egy multinál dolgozok Br 570-ért.

Kint biztos jobban kereshetnék, de egyelőre még nem lécelek itthonról.

2023. jún. 10. 13:59
 2/28 anonim ***** válasza:
66%
Nincs egyetlen jól kereső orvos se... Az ügyvédek, jogászok is tipikusan nagyon rosszul keresnek... A pilóták is mind hajléktalanok...
2023. jún. 10. 14:00
 3/28 anonim ***** válasza:
71%
#2 mibol gondolod, hogy ezeknek az embereknek rosszul mentek a real targyak?
2023. jún. 10. 14:04
 4/28 anonim ***** válasza:
96%

Van. Nem csak ezekkel lehet jól keresni.

Semmi köze a reál tantárgyakhoz a munkámnak amit végzek nap mint nap.

2023. jún. 10. 14:48
 5/28 anonim ***** válasza:
75%

Hol írtam én azt, hogy rosszul mentek nekik a reál tárgyak? Ezekhez a foglalkozásokhoz jellemzően humán tárgyak kellenek (biológia, jog, stb.). Azaz nem igaz a kérdező azon állítása, hogy akiknek jobban mennek a humán tárgyak, azok nem kereshetnek jóbban, mint azok, akiknek a reál ment jobban.

Egyébként ezzel az erővel én is kérdezhetném, hogy miből gondolod, hogy a közgazdászoknak, menedzsereknek, ITsoknak rosszul mentek a humán tárgyak? Semmi összefüggés. Lehet, hogy mindenből jó volt, lehet, hogy humánból jobb is volt, de jobban érdekelte az a foglalkozás, amit választott.

Semmi összefüggés aközött, hogy valaki humán vagy reál tárgyakból volt-e jó és aközött, hogy mennyit keres.

2023. jún. 10. 14:51
 6/28 anonim ***** válasza:
41%
#5 az a kérdés, hogy akinek rosszul mentek a reál tárgyak, azok között vannak-e emberek jó fizetéssel, erre írtad az orvost, ügyvédet stb., holott lehet nekik kiválóan mentek a reál tárgyak.
2023. jún. 10. 15:33
 7/28 anonim ***** válasza:
75%

6. Sőt, az is lehet, hogy nekik szörnyen rosszul mentek a reál tárgyak.

A kérdésben pedig szerepel az, hogy "Azt mondják ... hogy akiknek jól megy a matek, ... azok jobban is keresnek, mint a humánosok."

és "Akinek nem megy a matek, az már nem is kereshet jól?"

A fent felsoroltak nyilvánvalóan "humánosok", humán tárgyakat tanultak az egyetemen és nem matekot, stb..

2023. jún. 10. 16:01
 8/28 anonim ***** válasza:
81%

Mondjuk a biológia nem tudom mitől lett humán tárgy, az pontosan ugyanannyira reál mint egy matek vagy egy fizika.

Egyébként igen a legtöbb jólfizető szakma reál oldalon van, de ez nem jelenti azt hogy nem lehet jól keresni humán oldalon.

- Ügyvédek pl tudnak nagyon szarul de nagyon jól is keresni.

- HR esek magasabb szinteken elég szépen tudnak keresni, de kezdők BPn olyan br550-600 körül kapnak

- Marketingesek nagyobb cégeknél pár év tapasztalattal simán keresnek 750 br körül

- Magán nyelvtanár, még középsulis időmben ami nem most volt is el tudtak kéni 3-4 ezret óránként.

- Különböző felnőttképző soft skill trainingesek multiknál simán leakasztanak 30ezret/főként.

- UX designerek jelenleg elég keresettek és jól is fizetnek az állások.

2023. jún. 10. 16:20
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

" A pilóták is mind hajléktalanok..."

Nekik ugye nem is kell tudni a matekot?

2023. jún. 10. 16:28
 10/28 anonim ***** válasza:
15%
9. Nem létezik olyan jól fizető foglalkozás, ahol nem kell tudni alapszintű matekot. Aki annyira hülye, hogy nem tudja megtanulni alapszinten, középiskolás szinten a matekot, az kizárt, hogy másból meg olyan jó legyen, hogy jól fizető állást kapjon.
2023. jún. 10. 16:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!