Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van olyan, akinek mindig...

Van olyan, akinek mindig nagyon rosszul mentek az úgynevezett "reálos" tantárgyak, azaz a tanulósak mentek jobban, de mégis jó a fizetése?

Figyelt kérdés

Azt mondják, legalábbis az ismeretségi körömben, hogy akiknek jól megy a matek, fizika, még esetleg a kémia, azok magasabb szintű beosztásban vannak, és jobban is keresnek, mint a humánosok.

Ez igaz?

Akinek nem megy a matek, az már nem is kereshet jól? :/

2023. jún. 10. 13:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
81%

Az orvosihoz pont nem human tárgyak kellenek, hanek matek, fizika, kémia, biologia.

Pilótának meg pláne matek, fizika.

2023. jún. 10. 17:35
 12/28 anonim ***** válasza:
63%
Orvosihoz matek? Mióta? Deriválni meg integrálni tanulnak az orvosok? Akkor miért nem érdekli az orvosi egyetemeket a matek érettségi eredménye?
2023. jún. 10. 17:40
 13/28 A kérdező kommentje:

#10, nem hülye, csak nem matekos agyú.

Ennyi.

2023. jún. 10. 18:18
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
Gimiben nem ment a matek aztán mégis full reális terulwten kötöttem ki, nem biztos hogy az iskolában reális képet kapsz magadról
2023. jún. 10. 19:28
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

14. Így van. Egy rossz tanár is oka lehet annak, hogy nem megy egy tárgy ha rosszul tanít. És egy jó tanár fel tudja kelteni az érdeklődést egy tárgy, téma iránt.

Lehet, hogy valaki rossz matekból általános iskolában, aztán középiskolában egy jó matektanár mellett megszereti és jó lesz matekból. De akár középikolában is lehet rossz matekból, de talál az illető egy olyan szakmát, ami érdekli, szereti csinálni és matek kell hozzá.

2023. jún. 10. 20:46
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon rosszul mentek. 11.-ben majdnem buktam matekból. Elvégeztem egy büfé humán szakot, amivel nem tudtam megélni. Rájöttem, hogy nem lesz ez így jó, ezért ráfeküdtem a reáltárgyakra és elkezdtem egy közgáz képzést. Rájöttem azóta, hogy a matematika egyáltalán nem nehéz, csak foglalkozni kellett volna vele középiskolában.
2023. jún. 10. 20:56
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Reál tárgyak esetében a fő gond ugye, hogy a gyerek órán elkalandozik, nem figyel oda, lemarad, a tankönyvből meg már nem tudja megérteni otthon. Törit, irodalmat megtanulja tankönyvből, de a matekot így nem lehet. Aztán elkönyveli magát humán beállítottságúnak meg "nem matekos agyúnak".
2023. jún. 10. 21:00
 18/28 A kérdező kommentje:

De ez nem minden esetben így van.

A tanáron is rengeteg múlik, hogy hogyan magyaráz!

Például anyukám mesélte, hogy általánosban nekik olyan volt a tanár, hogy folyamatosan írkálta a feladatokat a táblára, de közben szart sem magyarázott, ők meg azt se tudták melyik rendezvényen vannak.

Szóval nem mindig a diák a hibás, a tanárok vannak mindig felmentve a saját hibáik alól.

2023. jún. 10. 21:05
 19/28 A kérdező kommentje:
#17-esnek szántam a választ.
2023. jún. 10. 21:05
 20/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez igaz, de a mai világban már utána tudsz nézni az interneten annak, amit nem értesz… Van egy rakat youtube videó, weboldal, ahol elmagyaráznak mindent az alapoktól.

Nekem pl. a ChatGPT magyarázott el egy számolást, amit nem értettem.

2023. jún. 10. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!