Milyen munkával érhetném el a célom (saját ház) ha tehetségtelen vagyok mindenhez?
Nem akarok “gazdag” lenni, de minden vágyam egy saját kis házikó olyan helyen ahol van is valami lehetőség.
A környezetemben azt látom hogy ez kétféle embernek sikerül:
- IT-s, főleg fejlesztő
- vállalkozó, főleg valami “házfelújítós” szakmában pl villanyszerelő
Az a baj hogy nekem ezekhez nincs tehetségem.
A programozáshoz szimplán buta vagyok - és ezt nem csak kitaláltam, hanem próbáltam ezt tanulni de nagyon hamar kibuktam, semmi agyam nincs a matekhoz.
A vállalkozásnak meg azok a fajtái amik jól fizetnek megint csak kiesnek, azt se tudom megérteni mi az az áram nem hogy még szereljem, plusz félek a magasban és gyenge vagyok fizikailag (N)
A nyelvtudásom kimerül egy kb. semmivé kopott angoltudásban, nem merek megszólalni rajta mert nem megy már (tizen-x éve már a nyelvvizsgámnak, azóta nem volt alkalmam használni)
6 év alatt kínkeservesen összehoztam egy bölcsész diplomát, most ilyen területen dolgozok de szerintem amúgy csak azért nem rúgtak még ki mert türelmes a vezetőség.
Nincs olyan hobbim ami pénzre váltható lenne. (Pl. szeretek kertészkedni meg szobanövényezni de 10-ből 9 alkalommal kinyírom a növényeket szóval ebből nem élnék meg)
Próbáltam már képzéseket de mindegyiken elbuktam, úgy érzem semmihez nem vagyok elég okos, tehetséges. Erősségem nincs.
Még csak szép se vagyok hogy onlyfans-ezzek… XD
Lehetséges valahogy elérnem az álmom így, és hozzájutni egy házhoz? Mit kellene dolgoznom így??
Van más is aki nem szupertehetséges és mégis jól boldogul? Hogy csináljátok?
Tényleg irreális elvárásom van anyagilag? 😢 mit tegyek?
Igazabol de, kb. ennyi lenyege volt a 'kerdesednek'. Te magad se veszed komolyan, mit erolkodjon itt barki hogy hasznos tanacsokkal lasson el? Mindenre lesz kifogasod hogy miert nem megy, miert nem jarhato ut szamodra valami homalyos, el nem magyarazhato ok miatt, meg uy egyaltalan, veled hogyc ki van tolva es most akkor te micsinajja'.
Tuzz ki magad ele realis celokat, ne egybol a sajat hazat amit aztan nemhogy megvenni, de utana fenntartani se tudsz.
Azért, mert butább vagy az átlagnál nem jelenti, hogy semmit se tudsz professzionális szinten megtanulni, csupán lassabban haladsz. Ha neked kevés 1 hónap arra, amire másnak elég, fektess több időt és lesz eredménye! Ha 2 hónap kevés, akkor 4-et, ezzel is fejleszted magad, egyre gyorsabban fogsz tanulni.
Amit kihagytál alapiskolában, kozepiskolában, most be kell pótolnod, ha most se szánod rá az időt, energiát, nem lesz változás!
Azzal kellene kezdeni, hogy mi az, ami érdekel. Amit eleve érdekesnek találsz, azt könnyebben tanulod meg. Ha a kertészkedés a hobbid, akkor azt. Az nem kifogás, hogy 10-ből 9 virág megpusztul, mert ezt úgy kellett volna megfogalmazni, hogy JELENLEG 10-ből 9 virág megpusztul.
Gondolod, hogy az általad felhozott "sikeres" emberek nem tanulták valamikor a szakmájukat? Szerinted nekik nem volt olyan pillanatuk, hogy nagyjából semmit nem tudtak az adott dologról? Gondolod, hogy nekik nem volt kudarcélményük, nem volt olyan pillanatuk, hogy a világ f.szára kívánták a munkájukat?
Tanuld azt, amit szeretsz, első lépésnek ez jó. A kudarc meg ne vegye el a kedved, a kudarcokból sokkal többet tanul az ember, mint a sikerekből. A lényeg, hogy legyél hajlandó tanulni, és legyél felkészülve rá, hogy eltarthat egy darabig a dolog.
A házat meg egyelőre engedd el. Ha minden jól megy, el fogsz oda jutni, de ha minden pillanatban azzal zsibbasztod magad, hogy "még mindig nincs házam, sose lesz házam", azzal nem sokat érsz el. Koncentrálj arra, ami reálisan elérhető rövidebb távon.
3. Nem keresek kifogásokat, belátom hogy buta vagyok. Azt nem tudom honnan veszed hogy ne tudnám fenntartani.
4. Szerintem mindenki “elvárja” vagyis szeretné hogy ne kerüljön utcára idős korában vagy ha beteg lesz vagy valami :(
5. Írtam hogy nem nézek ki elég jól hozzá, meg amúgy se akarom eldobni a kapcsolatom ami egyike a kevés jól muzsikáló dolognak az életemben.
6. A környezetemben levők vagy irreálisan optimisták (például a párom), vagy pedig megmondják hogy mindenhez hü lye vagyok. (például okonságom) nem sok tippet adnak ilyen téren.
7. Igazából érettségiig minden rendben volt, ott jó eredményeket értem el. Utána ment félre minden, azóta bármibe vágtam bele, kudarc lett.
8. Persze tanulok, ANNYIRA buta azért nem vagyok hogy azt várjam magamtól leszek profi valamiben csettintésre. :)) amiket írtam azokban több év melóm van és utána se lett jobb a helyzet.
Hát, másra nem igazán vágyok a létbiztonságon és a lakhatás miatti stressz végén kívül. :(
Három lehetőséged van, vagy az eszközeiden, vagy a céljaidon kell radikálisan változtatni, vagy ezek kombinációját alkalmazni. A harmadik a legéletszerűbb. Negyedik út az örök elégedetlenség, amiben most is vagy. Ezt akarod? Az is lehet. Nulladik lépés igazából föltenni magadnak a kérdést hogy valójában ezt akarod-e. Az is lehet hogy igen és akkor téma lezárva, probléma megoldva. Bár ennek kicsi a valószínűsége.
Akkor nézzük az eszközeidet. Ez a 10-ből 9 növény például nyilvánvalóan hülyeség. Nézz útána egyetlen egy, növényfaj, pl. Bazsalikom termesztésének balkonládaban és nevelj föl egy növényt, magról vetéstől a magszedésig. Egynyári szóval nagyon elcseszni nem lehet, egy fajta sikeres végkimenet van az hogy pár hónap múlva termést érlel. Na innentől ugyanezt kell fölfelé skáláznod ha VALÓBAN érdekel. Egyébként ha van egy bölcsész diplomád akkor egy efféle kutatásnak (utánaolvasni) + projektmunkának (maga a termesztés) mennie kéne. Szerintem több tucat ilyen példa van az életedben, válassz ki egyet-egyet és járd végig őket.
A célok pedig: a ház szerintem tökéletesen irreális, elnézve az ingatlanárakat. Én is szerettem volna egy kombi dízel Volvót amikor középsulis voltam de mára rájöttem hogy egyrészt irrealis, másrészt semmi értelme, harmadrészt ha VALÓBAN ez lenne a célom megdolgoznék érte. A valódi célomnak viszont tökéletesen megfelel a kicsi benzines Swift tehát arra gyűjtök. Neked mi a VALÓDI célod? Ha létbiztonság meg ilyenek akkor mik azok amik ezt szolgálják? Én úgy gondolom hogy egyéb (lelki, emberi, környezeti) tényezők mellett leginkább az anyagiak azaz a pénz. Mik a vagyongyűjtésnek, bevételnövelésnek (mindkettő fontos) azon eszközei amiket máris elkezdhetsz az életedben? Ha ilyeneken elgondolkozol máris lehet hogy a ház helyett/mellett/előtt kitalálsz valami kézzelfoghatóbbat, kivitelezhetőbbet.
Hajrá!
10. A bazsalikom pl tipikusan pár hetet bír csak nálam. Bent tartva elhal, kint tartva lezabálja valami kártevő.
A valódi célom egy ház amiből nem rakhat ki a tulaj amikor olyan kedve van vagy ha egy-két hónapig megszorulok anyagilag… erre nem nagyon látok más megoldást csak a saját tulajdont.
Bazsalikom - hadd ne írjam le a teljes termesztéstechnológiáját, de mindkét problémának elég egyszerű megoldása. Ha tényleg "érdekel" az ilyesmi, percek alatt megtalálod a választ szakkönyvekben, interneten, vagy akár egy tanfolyamon. És ez nyílván csak a belépő szint minden témához.
Ha anyagilag megszorulsz, és van rendes tartalékod, akkor nyugodtan kirakatnak. Illetve ha vannak rendes bevételeid akkor egy percig nem kattogsz azon, hogy kiraknak-e, inkább azon fogsz hogy elég jó-e a lakás amit bérelsz vagy van-e jobb a közelben. De ha már mindenképp tulajdoni lapon látni a nevedet a cél, ugyanúgy nem raknak ki egy saját panelből, minigarzonból, házrészből stb. sem.
Ez máris 3 alternatíva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!