Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Magyarországot a tehetségtelen...

Magyarországot a tehetségtelenek hagyják el inkább vagy a tehetségesek? Ha a képzetlenek vándorolnak el, az lényegében javít az ország kilátásain nem?

Figyelt kérdés
2015. jún. 26. 12:05
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:

"Ha a képzetlenek vándorolnak el, az lényegében javít az ország kilátásain nem?"

Ezt kifejtenéd bővebben?

Amíg valaki dolgozik, addig ugyanúgy javít az ország (és saját maga!) helyzetén, akár képzett, akár képzetlen.

2015. jún. 26. 12:08
 2/39 A kérdező kommentje:

A képzetlenek kerül ki a legtöbb munkanélküli. Ha egy képzetlen megy el ő valószínűleg otthon is nagy eséllyel munka nélkül volt, vagy legalábbis nem volt stabil állása.

Amúgyis túlkínálat van képzettlenekből. Ha ők lelépnek és egyre kevesebben lesznek akkor szépen lassan meg lesz nálunk is fizetve a segédmunka..

Jobban fognak keresni a takarítók is, konyhásfiúk stb.

2015. jún. 26. 12:10
 3/39 anonim ***** válasza:

A kivandoroltak kozott aranyaiban magasabb a felsofoku vegzetteseguek es a kepzettebbek aranya.

Szoval altalanossagban azt lehet mondani a tehetsegesebbek mennek inkabb kulfoldre.

2015. jún. 26. 12:12
 4/39 anonim ***** válasza:

"Ha ők lelépnek és egyre kevesebben lesznek akkor szépen lassan meg lesz nálunk is fizetve a segédmunka.."

Mitől lenne jobban megfizetve? A cég a bevételeiből tud fizetést adni. Miért nőne egy cég bevétele attól hogy egyre kevesebb ember van az országban akik egyre kevesebb terméket vásárolnak a cégtől?

2015. jún. 26. 12:18
 5/39 anonim ***** válasza:

Is-is. Sokan mennek el mindkét rétegből. Az más kérdés hogy sokszor azok a leghangosabbak a fórumokon, akik csak mosogatásig, takarításig vitték külföldön is.

Azt vettem észre, hogy aki egy kicsit is eltér a többitől, tehát nem minimálbéres állásban kezd, netán, vállalkozni mer, stb, azt a többi lenézi, elkezdi a szokásos szövegeket hogy "mit keresel itt, ha ilyen jól megy", vagy "neked könnyű mert beszéled a nyelvet," vagy a legjobb "biztos van ismerősöd". Amikor kijöttem, próbálkoztam magyarokkal ismerkedni, de ma már, a számos rossz tapasztalat miatt inkább a saját köreimből választok ismerőst, akik azonos gondolkodásúak mint én, nem pedig megrögzött minimálbéresek. (Nem azzal van a baj, aki ideig-óráig csinálja, hanem azzal, aki nem is akar kitörni, és megelégszik minimálbérrel.)

2015. jún. 26. 12:26
 6/39 A kérdező kommentje:

"Mitől lenne jobban megfizetve? A cég a bevételeiből tud fizetést adni. Miért nőne egy cég bevétele attól hogy egyre kevesebb ember van az országban akik egyre kevesebb terméket vásárolnak a cégtől?"

Mert JUTNA NEKIK MOST IS TÖBB. Nyílt titok hogy otthon extraprofittal működik a legtöbb cég az olcsó munkások miatt főleg.

2015. jún. 26. 12:29
 7/39 A kérdező kommentje:

"(Nem azzal van a baj, aki ideig-óráig csinálja, hanem azzal, aki nem is akar kitörni, és megelégszik minimálbérrel.)"

Én nem akarok kitörni. Buta vagyok, elég nekem a minimálbér is. Baj hogy nem mindenki pénzéhes és adná el a saját anyját is egy kis pénzért?

2015. jún. 26. 12:29
 8/39 anonim ***** válasza:
Már megint ez az extraprofit. istenem, húzd ki a seggedből az állami Tv-t!
2015. jún. 26. 12:34
 9/39 A kérdező kommentje:

pedig van extraprofit.

jó példa erre pl a mcdonalds..

tök drága nálunk is a meki (majdnem nyugati árszínvonal) de a mekis fiúknak meg bruttó 350 eurós fizetésük van. A hülye nem látja csak hogy extraprofittal működnek pl a meki éttermek is!

2015. jún. 26. 12:41
 10/39 anonim ***** válasza:

Nem, nincs olyan, hogy extraprofit! Ez egy nem létező teljességgel non-szensz, politikai reklámkampányhoz megalkotott szó, semmi értelme nincsen.

De húzd már ki a fejed a seggedből egyszer, válassz ki találomra egy magyar és egy osztrák mekit és teljesen ingyen hívd le a tavalyi mérlegüket. Abban le lesz írva mennyi volt a profituk. Van egy tippem, hogy az osztráké több...

2015. jún. 26. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!