Ön tud-e számítógépes munkát ajánlani a számomra ?
Volt egy állásinterjún (fizikai munkával kapcsolatban), ahol azt mondta az illető, hogy ők olyan embert keresnek, aki fel tud emelni egy tankot is, meg azt mondja, hogy látja, hogy szépen meg van szerkesztve az önéletrajzom, látja, hogy a számítógépes dolgok vannak a leginkább kiemelve, ezért szerinte számítógépes állásra jelentkezzek. Megkérdezte, hogy milyen játékkal szeretek játszani, mondtam neki, hogy DC Universe Online-al, ő meg azt mondta, hogy a League of Legends-et szereti.
Kerestem, de nem találtam olyan számítógépes állást, amihez nem kell diploma, nem kell tárgyalóképes angol nyevltudás, nem kell hasonló munkakörben szerzett tapasztalat. Dolgoznék én 8 vagy 12 órában, de a 8:30 vagy 9 órás munkákat nem vállalom.
Van ajánlat ?
8
Ez rohadt kevés. Ezek nagyon alap dolgok.
Mi az, hogy Office? Hogy megírsz egy önéletrajzot, az semmi. Esetleg ha van profi Excel tudásod (makrók, pivot táblák, VBA), és mellette értesz valami máshoz (üzleti dolgok, könyvelés), akkor oké.
Számítástechnikai ismeretek vannak leginkabb kiemelve, és csak ennyi van az önéletrajzodban... Vagy hülye az interjúztató vagy téged nézet hülyének, amin nem csodálkoznék...
Először is önéletrajzba nem szokás olyat beleírni ami az adott pozíció betöltése szempontjából lényegtelen.
Másodszor pedig nem tanácsos ilyen tételesen felsorolni olyan dolgot ami lényegében azt tükrözi, hogy semmilyen extra tudásod nincs a témában, mert csak pont azt éred el vele, hogy aki ert hozzá az azt latja, hogy a semmivel probálsz extrán villogni.
Ez olyan mintha elkezdeném CV-be felsorolni, hogy remek szendvicsek tudok csinálni: szalámisat, sonkásat, sajtosat, parizereset, stb... Ha már mindenképp bele akarod irni, hogy értesz a számítógépekhez, akkor érdemesebb lenne letudni annyivel, hogy: Alapszintű számitogépes ismeretekkel rendelkezem. Ha meg rákerdeznek, hogy ez mit takar akkor elmondhatod, hogy be tudsz kapcsolni egy gépet és eltudod indítani az Office-t.
Ja és nem reménykednék szellemi munkában a helyedben, ennyi tudossál maximum adatrögzitőnek lennél jó, de ilyon pozíciókra jellemzően inkább rendkívül dekoratív hölgyeket szoktak felvenni...
Ugye milyen érdekes? Gyárak messze vannak a lakóhelyemtől és sovány vagyok, ezért gyengének néznek, inkább kövéreket vesznek fel,
szellemi munkára meg csak nőket vesznek fel.
A tanulással az a probléma egyrészt, hogy messze vannak az iskolák a lakóhelyemtől másrészt az, hogy rengeteg az olyan tanár, aki példaul gyorsan diktál, volt olyan osztálytársam, aki szólt a tanárnak, hogy legyen szíves még egyszer elmondani, erre a tanár még egyszer elmondta ugyanolyan gyorsan, még egyszer ugyanúgy nem lehetett leírni.
Meg ilyeneket válaszolnak, ha nem tudod a választ, akkor a google a barátod, ha nem találod a választ, akkor rosszul kerestél rá.
Így nem lehet tanulni.
Harmadrészt nincs pénze a szüleimnek.
"szellemi munkára meg csak nőket vesznek fel."
Ez6 nagyon nem igaz. Az nálad a gond, hogy nincs megfelelő végzettséged és tudásod, de ezen lehet változtatni. Az első diploma megszerzése ingyenes és lehet levelezőn is. SOkan csinálják.
Nem kifogások, hanem problémák. Ki fizesse a képzést a szülőkön kívűl, hogyha engem nem vesznek fel sehova ?
Ez biztos ? Akármilyen diploma ingyenes, ami az első lenne ? Levelezve is le lehet vizsgázni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!