Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkáltatóm törvénytelensége...

A munkáltatóm törvénytelenséget követ el velem szemben. Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

3,5 éves gyerekem mellett részmunkaidőben dolgozom, 4 órában, a saját kérésemre, így tudom megoldani az életem.

Ma azzal állt elém a főnököm, hogy vagy vállalok 8 órát vagy mehetek, amerre látok.

Úgy tudom, a törvény szerint a gyerekem 4 éves koráig köteles biztosítani a részmunkaidőt.

Az indoklás, hogy nem tudnak nekem 4 órában megfelelő feladatokat adni.

Soha egyetlen feladatot nem utasítottam el, inkább tuloraztam,ha kellett.

Nem azzal van a bajom, hogy dolgozzak többet (szeretem a munkám), hanem az ultimátummal, hogy kényszeríteni akarnak.

Hozzáteszem, 40 fölött vagyok, ezért is aggódok, mert ennyi idősen nem tudom, mikor, milyen állást találok. Még egy részmunkaidőst biztos nem.

2023. máj. 27. 01:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

"1 hónapja ment el egy kolléga, helyette már vettek fel újat"

Munkaügyi szakjogászként jótanácsként mondom ha 1 hónap alatt találtak új tagot akkor semmi magas kompetenciát igénylő munkát nem végzel és könnyen pótolható vagy, nincs különösebb értéked. Úgyhogy ennek tükrében vergődj és mondjál valamit kedden mert bármilyen indokkal kirúgnak ami jogilag rendben van, attól hogy szerinted elvégzed a munkádat az nem biztos hogy úgy van, és az sem biztos hogy jogilag bizonyítani tudod. De bármi más indokkal is elküldhetnek a cégtől még ha más is az indíték, de jogilag rendben lesznek.

2023. máj. 27. 16:27
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont nem kirúgni, hanem megmenteni akarnak. Mert nem tudnak a 4 órás bohóckodásodhoz feladatokat adni, de 8 órásban még tudnának veled kezdeni valamit.

Szerintem se vergődj, mert ha kirúgás lesz, akkor a részmunkaidősöket küldik el először... Szóval neked is az az érdeked, hogy elfogadd a 8 órát.

2023. máj. 27. 18:00
 23/25 A kérdező kommentje:

21-22, igazából, ha kirúgnak, egyszerűbb lenne a helyzetem.

5 havi távolléti díjat kapnék, és nem kellene azon agyalnom, hogy elfogadjak-e egy olyan "ajánlatot", ami nekem nem kedvező, magánéleti okok miatt.

Ha perelek, és nyerek, 9 havi távolléti díj jár, de nem lesz munkahelyem, és nem tudom, mikor és milyen állást tudok szerezni.

2023. máj. 28. 05:54
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Nézd! Az ultimátumot már megkaptad. Döntened kell. Ha maradni akarsz, akkor csak 8 órában maradhatsz. Ha ez neked nem felel meg, akkor megválnak tőled.

Én is neveltem gyereket, reggel 4:50-kor már a bölcsődében volt, mert 6:00-ra jártam dolgozni, ahova majd 1 órát még utaznom is kellett. Nem volt segítségem, a férjem többnyire csak hét végén jött haza, mert évekig építkeztünk az akkori lakhelyünktől elég messze. Délutánonként ott volt, hogy haladjunk. Túléltük, a gyerekből sem lett depressziós tini. :)

2023. máj. 28. 05:57
 25/25 anonim ***** válasza:
25%

"igazából, ha kirúgnak, egyszerűbb lenne a helyzetem."

Akkor ne írd alá az ultimátumot, hanem mondd meg hogy neked a gyermek miatt továbbra is a 4 óra a megfelelő az pedig nem a te bajod hogy 4 órában nem tudnak érdemi munkát adni! Oldják meg a 4 órás munkavégzésedet vagy ha nem tetszik akkor rúgjanak ki, de ne írd alá a szerződésmódosítást.

2023. máj. 28. 14:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!