Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A munkáltatóm törvénytelensége...

A munkáltatóm törvénytelenséget követ el velem szemben. Mit tennél a helyemben?

Figyelt kérdés

3,5 éves gyerekem mellett részmunkaidőben dolgozom, 4 órában, a saját kérésemre, így tudom megoldani az életem.

Ma azzal állt elém a főnököm, hogy vagy vállalok 8 órát vagy mehetek, amerre látok.

Úgy tudom, a törvény szerint a gyerekem 4 éves koráig köteles biztosítani a részmunkaidőt.

Az indoklás, hogy nem tudnak nekem 4 órában megfelelő feladatokat adni.

Soha egyetlen feladatot nem utasítottam el, inkább tuloraztam,ha kellett.

Nem azzal van a bajom, hogy dolgozzak többet (szeretem a munkám), hanem az ultimátummal, hogy kényszeríteni akarnak.

Hozzáteszem, 40 fölött vagyok, ezért is aggódok, mert ennyi idősen nem tudom, mikor, milyen állást találok. Még egy részmunkaidőst biztos nem.

2023. máj. 27. 01:03
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
9: Értelmezésem szerint most szóltak és megoldást kerestek hogyan tudnak továbbiakban alkalmazni. Hogyha eddig is túlóráztál ingyen, őszintén miben változik, ha ezentúl hivatalosan 8 órában leszel és ki is fizetik?
2023. máj. 27. 12:25
 12/25 A kérdező kommentje:
Pénteken szóltak, hogy kedd reggelre döntsek. Ez szerinted ok?
2023. máj. 27. 12:37
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tiltja egyik törvény sem, hogy előre jelezzék amikor szerződést szeretnének módosítani.
2023. máj. 27. 12:51
 14/25 A kérdező kommentje:

A törvény azt mondja ki, hogy a gyerek 4 éves koráig részmunkaidőben köteles foglalkoztatni.

Biztos én vagyok rosszul összerakva,de szerintem nem ok törvényt szegni.

Ez nem tájékoztatás, ez ultimátum.

Egyébként igen, nyilván nekem is az lenne a jobb, ha 8 órában dupla bért keresnék. Azért vagyok részmunkaidőben,mert a férjem hétvégén van csak itthon, hétköznap egyedül vagyok a gyerekemmel, és az anyámat én szoktam orvoshoz vinni, én bevásárolok neki, mivel nehézséget okoz neki a hosszabb gyaloglás.

2023. máj. 27. 13:20
 15/25 anonim ***** válasza:
53%

"Egyébként igen, nyilván nekem is az lenne a jobb, ha 8 órában dupla bért keresnék. Azért vagyok részmunkaidőben,mert a férjem hétvégén van csak itthon, hétköznap egyedül vagyok a gyerekemmel, és az anyámat én szoktam orvoshoz vinni, én bevásárolok neki, mivel nehézséget okoz neki a hosszabb gyaloglás."

És ez kit érdekel? Munkáltatói részről mi teljesítmény alapján értékeljük a dolgozókat, senkit nem érdekel hogy a szabadidődben mit bohóckodsz, lényeg hogy elvégzed-e a feladatot vagy nem. Ha nem akkor szevasz keress másik állást mert nincs szükségünk léhűtőkre, mi pedig keresünk helyetted kompetens szakembert aki elvégzi a rábízott feladatot nem a kifogásokat keresi.

Örülök hogy segíthettem.

2023. máj. 27. 13:35
 16/25 A kérdező kommentje:
Akkor olvasd el, amit írtam. Elvégeztem a kiadott feladatokat. Ezt ők sem vitatják.
2023. máj. 27. 14:21
 17/25 anonim ***** válasza:
66%
Még az is vitatható, hogy tényleg van munkád.
2023. máj. 27. 15:01
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Mit dolgozol?

Lehet, hogy az bajuk, hogy egész munkaidőben számítani szeretnének arra, aki a te munkádat végzi.

Ez érthető a munkaado részéről.

Ha neked nem felel meg, felajanlhat másik munkakört. Ha nincs olyan munkaköre amit el tudnál végezni 4 órában, akkor nehéz kötelezni, hogy foglalkozáson.

2023. máj. 27. 15:01
 19/25 anonim ***** válasza:
19%
Mondd meg nekik, hogy 4 éves koráig részmunkaidőt biztosít a törvény, addig biztosan abban akarsz maradni. A többit meg 2 hónappal előtte eldöntöd, hogy szükség esetén legyen idejük mást találni.
2023. máj. 27. 15:17
 20/25 A kérdező kommentje:

Egy 6 fős csapat tagja vagyok, ugyanazokat a feladatokat kapjuk, mármint ugyanolyan típusú feladatok. Vannak kisebb,rövid idő alatt végezhető feladatok, vannak nagyobb, több napos feladatok.

Szerintem simán lehetne úgy elosztani, hogy nekem is jusson folyamatosan, mert folyamatosan jönnek be új feladatok.

1 hónapja ment el egy kolléga, helyette már vettek fel újat.

2023. máj. 27. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!