Állásinterjún kismamaként lehet esélyem?
Sajnos belekerültem egy elég kilátástalan helyzetbe…felmondtam a munkahelyemen és azonnal el is kezdtem másik állást keresni. Azonban a felmondásom után kiderült, hogy várandós vagyok…
Jövőhéten állásinterjúra kell mennem, azonban nem tudom hogy illik kezelni ezt a helyzetet..mikor érdemes közölni ezt a munkáltatóval? Van e egyáltalán esélyem így bárhol állást szerezni?
Nyilván senki nem azért szeretne elkezdeni alkalmazni hogy a jövő évben gyakorlatilag ne is lássuk egymást…azonban az sem fer az új hellyel szemben, hogy nem tájékoztatom őket róla időben.
Ha látszik rajtad akkor gyk. nulla esélyed van, hiszen tudják, hogy úgyis mész el szülni, előtte betegszabi, helyedet fenn kell tartani és visszaadni amikor jössz vissza (ami lehet egy év, 3 év...).
Ha nem látszik még rajtad akkor nyilván nem vagy köteles közölni, de legtöbb helyen 3 hónap próbaidő van, 3 hónap alatt meg ki fog derülni. Ha csak nem valami nagyon nagy multi a célpont akkor szinte biztos, hogy próbaidő végén elküldenek.
Üzemorvosnál le lehet tagadni végülis, irodai munka esetén nem olyan ok ami miatt munkára alkalmatlan lennél. Esetleg itt a nyár, veszel fel bővebb ruhákat, de vannak akiknek 5-6. hónapig szinte nem is látszik hogy nő a pocakjuk, nyilván függ attól mennyivel eszel többet meg milyen a genetikád. Mindenesetre biztos nem veszi ki jól magát ha próbaidő után szólsz hogy akkor 5-6 hónapos terhes vagy, levágják azért a helyzetet.
Nagyobb az esélye hogy ha a baba 6 hónapos és mehet bölcsibe akkor találsz 4-6 órás munkát mint most előtte még gyorsan vmit, főleg hogy nyáron a turisztikai szektoron kívül uborkaszezon van a legtöbb cégnél, nem sietik el a felvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!