Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HR-esek segítségét kérném,...

HR-esek segítségét kérném, hogy a szakmai interjú után mi következik?

Figyelt kérdés
Egy cégnél a következőek szerint megy a kiválasztási folyamat: CV-HR-es interjú-Szakmai interjú-Ajánlatadás. Én eljutottam a szakmai interjúig, majd felhívott a HR-es, hogy még egyszer be kellene mennem 1-2 szakmai kérdés lenne(ugyanazok a személyek lesznek bent), itt és itt, ekkor és ekkor. Mivel nagyon aranyos a hölgy megkérdeztem, hogy mégis mire számítsak,de annyit mondott, hogy nem kell izgulni, nem kell készülni, csak pár kérdés. Ez azért fura, mert a szakmai előtt javasolta, hogy készüljek, most nem, de szakmai kérdések lesznek...mire kell gondolnom, úgy, hogy nem lesz bent másik "fejes"? Előfordulhat, hogy vagyunk pl 2-en a kiválasztottak közül és van még kérdés ami a döntésüket meghozza? Akkor csak kellene készülni...Tanácstalan vagyok, köszi a válaszokat

#állásinterjú #HR #szakmai állásinterjú
2023. máj. 18. 16:53
 1/6 anonim ***** válasza:
72%
Honnan tudjuk? Nincs egységes interjú folyamat a cégek között.
2023. máj. 18. 16:57
 2/6 anonim ***** válasza:
13%
40-50 évnyi rabszolgaság.
2023. máj. 18. 18:16
 3/6 anonim ***** válasza:
23%
Honnan tudjam?
2023. máj. 18. 18:53
 4/6 anonim ***** válasza:
29%

Nem vagyok HR-es, de volt "szerencsém" ilyen többkörös interjúhoz.

Visszahívtak ugyanazokhoz az emberekhez akikkel volt egy általános motivációs beszélgetés, nyelvtudás felmérés, személyiségteszt, IQ teszt és szakmai kérdések. Legközelebb Excel tudást mérték fel és még több szakmai és általános kérdést tettek fel. Utána szituációs feladatok miatt hívtak be (semmi értelme nem volt). Amikor negyedjére kellett volna menni a leendő csapattal akartak vmit, na akkor szóltam nekik hogy felejtsük el egymást.

Tippre ugyanaz lehet mint nekem volt másodjára hogy találtak ki még pár kérdést amivel szűrni akarnak de lehet olyan amire nem tudsz felkészülni direktben (nem arra kíváncsiak hány százalék pl az áfa éppen hanem hogy oldanál meg egy szituáció mondjuk).

2023. máj. 18. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
71%

Én azért a 3. körnél már mondtam volna hogy sajnos nem alkalmas az időpont mert egy másik állásinterjú időpontjával ütközik amire már fixáltad az időpontot. Ezzel megsürgeted a folyamatot és a bértárgyalásnál is jobban jöhetsz ki.

Nekem volt hasonló tapasztalatom mint a #4 hozzászólónak: volt egy HR-es általános elbeszélgetés és angol beszélgetés. Utána kaptam itthoni feladatot amit kértek hogy legjobb tudásom szerint oldjak meg majd a szakmai interjúra készítsek prezentációt és prezentáljam (erre volt 1 hetem). Ezt megtettem kérdezgettek és értékelték az előadásmódomat majd mondták hogy túljutottam a körön 3 nap múlva lesz még egy kör ahol helyben ad-hoc logikai feladatokat kell megoldani, erre még elmentem de már kezdtem unni, aztán azon is túljutottam, majd a következő hétre mondták hogy még lesz egy kör ahol különböző szituációs játékok lesznek hogy bizonyos szituációkra hogyan reagálok illetve a leendő csapatomból is jöhetnek kollégák rá akikkel ismerkedek.

Szerdán lett volna a következő forduló, én hétfőn felhívtam a HR-es hölgyet hogy köszönöm kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot ezért nem kívánok a további fordulókon részt venni. Másnap hívott a vezető akivel a szakmai interjú volt egy konkrét ajánlattal (ami 15%-kal magasabb bér volt mint a CV-ben a bérigényem) és hirtelen nem volt fontos a szituációs játékos interjú sem, de addigra valóban megállapodtam egy másik cégnél, nekem alapból nem tetszenek a teljesen bullshit fordulók. Aki képtelen eldönteni 2 fordulóból hogy egy jelölt szimpatikus-e és szakmailag felkészült-e az ne interjúztasson. Azóta is max 3 körig vagyok hajlandó elmenni, a 4. kör előtt megköszönöm a lehetőséget.

2023. máj. 18. 21:47
 6/6 anonim ***** válasza:
74%
Nekem a második körön HR interjú volt, ahol ott volt a vezető is. Szituációkban kellett döntést hoznom, korábbi kihívásaim, sikereim elmesélni, fel akarták mérni a személyiségem, hozzáállásom, motivációm, pozitív és negatív tulajdonságaim.
2023. máj. 18. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!