Mit tegyek, ha 50 éves sofőr vagyok és el fogják venni a jogositványomat? Semmi máshoz nem értek.
Hát hallgass a dokidra, és újíttasd meg most!
Pár év múlva lehet itt is olyan sofőrhiány lesz mint a britteknél!
Valahogy mindent egy az egybe koppintanak mostanába!
Aztán mire lejárna a most megújított addigra nyergelj át más melóra pl: legyél elméleti kresz oktató vagy ilyesmi.
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztons..
Ehhez mindenképpen el kell végezni a Nemzeti Közlekedési Hatóság lakóhely szerint illetékes regionális igazgatósága által engedélyezett szaktanfolyamot, amely közlekedési ismeretek, műszaki ismeretek és járművezetői gyakorlat szakokból áll.
A szaktanfolyamra azok jelentkezhetnek, akik
– betöltötték 22. életévüket,
– rendelkeznek középiskolai érettségivel,
– büntetlen előéletűek,
– rendelkeznek B kategóriás jogosítvánnyal (kizárólag elméleti szakos szakoktatói tanfolyam esetén),
– rendelkeznek az oktatni kívánt járműkategóriának megfelelő, érvényes vezetői engedéllyel és PÁV II. minősítéssel (gyakorlati szakos szakoktatói tanfolyam esetén).
Utóbbira akkor nem kell megfelelned.
De nem árt egy erős pedagógiai kompetencia is, valamint
Az adminisztratív követelményeken túl van néhány olyan személyes tulajdonság, amely mindenképpen szükséges ahhoz, hogy valaki hosszú távon is megtalálja számítását gépjárművezető-szakoktatóként. Ezek közül néhány:
– jó kommunikációs képesség;
– intelligencia;
– nagyfokú érzelmi/idegi terhelhetőség (a hatékony konfliktuskezelés érdekében);
– műszaki érdeklődés;
– igény a folyamatos tanulásra, önképzésre.
Mennyit lehet ezzel keresni? Ötletnek jó bár a leírtak alapján nem egészen nekem való.
Úgyhogy szívesen veszek más ötleteket is.
Nem igazán szeretem az embereket.
A sofőr meló azert jó, mert igaz hogy embereket viszek de nem igazán kell a lelkükkel foglalkozni. Ehhez nem értek, se jó kommunikációs képességem sincs se jó konfliktuskezelés nem vagyok se türelmem hozzájuk.
A van az a pénz se jó hizzaaallas, ettől persze még érdekel, kíváncsi vagyok mi az a penz
Visszavonulás nem játszik? Nincs elegendő megtakarítás a nyugdíjba vonuláshoz?
Mellékesként gondnok/portás foglalkozást lehetne űzni.
Nem tud még visszavonulni, csak nyugdíj előtt 5 évvel van védett kor (előnyugdíj), ráadásul nem valami sok.
Legrosszab esetben marad a piacozás, azért ott akad is lóvé, de nem is kell megszakadni.
"Jelenleg nem tudnám alapból újra letenni."
Minek újra letenni, nem évül el az érettségi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!