Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csinál egy multi közép-...

Mit csinál egy multi közép- és felsővezetője?

Figyelt kérdés
Sokszor latok, hallok embereket hogy arról beszélnek, hogy hogyan érték el azt a pozíciót, de azt sosem mondják el, hogy ott mit kell csinálniuk, milyen feladataik vannak.
2023. máj. 17. 08:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Továbbá ezek rendkívül bennfentes pozíciók. Tudással és teljesítménnyel senior szintig lehet eljutni (nagyon sok idő alatt). Vezetői pozícióhoz már kell a bennfentesség, és minél nagyobb vezetői pozíció, annál inkább csak a bennfentesség számít.
2023. máj. 17. 16:03
 12/18 anonim ***** válasza:
75%

11: jó nagy marhaságot írtál.

25 éve dolgozom, jelenleg középvezető vagyok (tehát van alattam pár teamlead, alattuk pedig a beosztottak).

Az iskolatársaim, kollégáim, akikkel együtt kezdtem a munkát szintén többen vezetők lettek. Kb 15-20 embert tudok mondani, ezek közül 1db-nak van csak valamilyen bennfentes múltja, a többiek szépen sok-sok év alatt, végigjárva a ranglétrát (előbb szakmai vezetők, amikor még nincs people management, aztán TL, majd ki merre tovább) lettek vezetők.

A cégnél van kb 50 középvezető, és kb 3-4x ennyi TL, ezek közül kb 5 olyan ember van, akiről tudjuk, hogy nem egészen az érdemei miatt kapta a munkát.

A felsővezetésben például az én főnököm 40 éve van a cégnél, legalul kezdte, és most egy egész divíziót vezet, szépen végigjárva a ranglétrát.

Persze, tudom, a GYK-n már egy mezei álláspályázat is csókosoknak, meg protekciósoknak jön csak össze mindig, de a valóság, hogy a privát szektorban, főleg multiknál sokkal kevesebb a bennfentes, meg csókos, mint az emberek gondolják.

2023. máj. 17. 17:24
 13/18 anonim ***** válasza:
30%
Multi teli van vkinek a vkijével a felsőbb szinteken, tehetségtelen kóklerekkel
2023. máj. 17. 17:29
 14/18 anonim ***** válasza:
75%

Hát igen... itt a GYK-n mikor mindenki leszavazza azokat, akik szerint 500ezer-1 milliót is lehet keresni, mert annyi pénz nincs, akkor mindenki multi szakértő :D

Meg amikor egy ócska betanított munka is protekciós állás a GYK népe szerint, akkor persze valós, hogy mindenki tehetségtelen, csókos kókler :D

2023. máj. 17. 17:32
 15/18 anonim ***** válasza:
88%
Nem csak rokoni bennfentesség létezik. Olyan is van, hogy a régebb óta a cégnél lévőkből kialakul egy belső bennfentes kör, és ezek elnyomják és szivatják az új, vagy az általuk kevésbé kedvelt munkavállalókat. A céges kultúra nagyrésze az ilyen pitiáner szarrágókból áll, főleg itt Magyarországon.
2023. máj. 17. 17:58
 16/18 anonim ***** válasza:

15,

Pontosan ezekre céloztam

2023. máj. 17. 18:45
 17/18 A kérdező kommentje:
Amúgy erről az a gondolatom, hogy van aki háborog a protekció miatt és van aki kihasználja...
2023. máj. 17. 19:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Sőt, városokon belül is kialakulhat az a közeg ami aztán egymást 'tolja', tűzön-vizen át. Együtt teniszeznek, meg ilyenek :D Sok mindenhez nem értenek, de a tehetséget időben észreveszik és kiszorítják. Szerencsére ez csak a köz- és fél-köz szférában működik nálunk, a multik 1-2 év után kib*sszák ezeket a pancsereket. Most akkor kérdés mennyire érdemes velük jóban lenni. Ha nem, és kibírod, amíg megbuknak, nyertél... ha igen, mész velük a levesbe :)))
2023. máj. 17. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!