Mit csinál egy multi közép- és felsővezetője?
11: jó nagy marhaságot írtál.
25 éve dolgozom, jelenleg középvezető vagyok (tehát van alattam pár teamlead, alattuk pedig a beosztottak).
Az iskolatársaim, kollégáim, akikkel együtt kezdtem a munkát szintén többen vezetők lettek. Kb 15-20 embert tudok mondani, ezek közül 1db-nak van csak valamilyen bennfentes múltja, a többiek szépen sok-sok év alatt, végigjárva a ranglétrát (előbb szakmai vezetők, amikor még nincs people management, aztán TL, majd ki merre tovább) lettek vezetők.
A cégnél van kb 50 középvezető, és kb 3-4x ennyi TL, ezek közül kb 5 olyan ember van, akiről tudjuk, hogy nem egészen az érdemei miatt kapta a munkát.
A felsővezetésben például az én főnököm 40 éve van a cégnél, legalul kezdte, és most egy egész divíziót vezet, szépen végigjárva a ranglétrát.
Persze, tudom, a GYK-n már egy mezei álláspályázat is csókosoknak, meg protekciósoknak jön csak össze mindig, de a valóság, hogy a privát szektorban, főleg multiknál sokkal kevesebb a bennfentes, meg csókos, mint az emberek gondolják.
Hát igen... itt a GYK-n mikor mindenki leszavazza azokat, akik szerint 500ezer-1 milliót is lehet keresni, mert annyi pénz nincs, akkor mindenki multi szakértő :D
Meg amikor egy ócska betanított munka is protekciós állás a GYK népe szerint, akkor persze valós, hogy mindenki tehetségtelen, csókos kókler :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!