Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Toxikus KKV vagy túlhajszoló...

Toxikus KKV vagy túlhajszoló multi?

Figyelt kérdés

1 éve vagyok egy kisebb cégnél, ahol bár sokat tudtam/tudok tanulni az adott szakterületből és a kollegák nagyrésze is normális, de a főnököm, aki az egész céget irányítja egyre elviselhetetlenebb. Vezetői képessége nulla, nem tart fejben semmit, szétszórt, mindenkit leszid mindenért, még ha senki nem is hibás, saját hibáit és kapkodását nem képes felismerni.

Fizuban persze rossz, nem volt semmi emelés és nem is várható.

Emiatt én is elkezdtem állásokat nézegetni, hátha bejön valami jobb. Interjúra egyedül egy Big4 közé tartozó cég hívott be, egy kissé eltérő szakterületre (adó) ahol persze még simán elvérezhetek (bár a szükséges végzettségem meglenne, csak épp érdemi tapasztalat nem igazán van), de amikor a HR-el beszéltem, az alapján nem igazán számíthatok sokkal nagyobb kezdőbérre, mint most, ha fevesznek.

A másik dolog, hogy a Big4 hírhedt az éjjelig tartó túlórákról és a kizsigerelésről, míg itt viszonylag állandónak mondható az este 6-kori hazamenetel.

Nem tudom, ha úgy alakulna a dolog, hogy választanom kellene, megérné-e váltani egy ilyen multihoz, mert fizuban nagy ugrás tuti nem lenne a legelején, toxic főnököt ott is simán kifoghatok és még ott a rizikó is, hogy kiraknak próbaidő alatt, aztán két szék között a pad alatt vagyok.

Ti hogyan döntenétek, ha ilyen helyzetbe kerülnétek?

2023. márc. 15. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Én egy nem túlhajszoló multit keresnék.
2023. márc. 15. 19:43
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Müzli (voltam már párnál olyannal meg nem ami szethajtott volna)
2023. márc. 15. 21:06
 3/10 anonim ***** válasza:
91%
2: müzlinel voltál?
2023. márc. 16. 05:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy sztem pont a multinál van inkább az, hogy betartjak a tulorazasi szabályokat és bejelentve fizetnek mindent.
2023. márc. 16. 05:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Keress tovább, lesz ezeknél jobb is.
2023. márc. 16. 07:22
 6/10 anonim ***** válasza:
76%

Soha nem láttam még túlhajszoló multit. Most írt rám a kolléganőm, hogy plíz tegyem már át a meetinget 10-ről f11-re, mert nem biztos, hogy beér… ennyit a túlhajszoló multikról.

Soha többet nem dolgozom magyar cégnek, gusztustalan ami ezekben megy. Ismerek jópárat személyesen is mint egykori alkalmazott vagy mint ügyfelük.

2023. márc. 16. 08:23
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem eszik olyan forrón a túlóra-kását.

Bár a Big4-ról csak benyomásaim vannak - gyakornokként dolgoztam az egyiknél, limitált feladatkörrel, heti átlag 20 órát - nem láttam túlhajszoltnak ott az embereket. Mindenki tudta, hogy a zárás/bevallási határidő/stb., az durva, akkor 10 nap kemény munka van. A maradék 20-ban konkrétan lazsáltak.

Szóval, ha tudod előre, és fizetik, biztos, hogy akkora szívás a túlóra?

Neked kell eldöntened, hogy inkább tartozol egy személytelen, hierarchikus masszába, ami nem mellesleg szigorúan betartja a mindenkori összes munkaügyi szabályzatot, vagy inkább teszed ki magad egy személyiségzavaros főni hangulatingadozásainak.

Apropó, személyiségzavar. A multiknál, épp a leírtak miatt, kimondottan sok a beteg elme. (Itt húzzák meg magukat.) Ez is olyan, mint a túlóra, ha nem ér készületlenül, nem eshet bántódásod. Érdemes a vezetőddel, vagy, ha éppen ő az, az ő vezetőjével, hr-rel stb konzultálni. Általában a problémák emberséges megoldására törekednek, pláne a felsőbb szinteken. Egyszemélyi vezetésű kkv-nál ugyebár ilyen sincs.

És igen, keress nem-kizsigerelő multit, Big4-on túl is van élet.

2023. márc. 16. 09:11
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A big4-t hagyd. 2 év alatt ott depressziós lettem, szezonban hétvégen is ELVÁRTÁK hogy dolgozz 10-12 órákat, hétköznap is este későig. A barátom is szakított velem akkor mert semmi időm nem volt rá,szóval az egész teljesen kizsigerelt.

Nem mondták ki de ha nem dolgoztál, akkor pofákat vágtak,stb.

Nekem a közösség se jött be, személytelen és az érvenyesült akinek minél nagyobb a pofája.

2023. máj. 17. 18:58
 9/10 A kérdező kommentje:

Nekem is ez a bajom a big4-okkal, legtöbben rosszakat írnak róla, de sokszor jókat is hallok. Mindenesetre nekem már ki van lőve az is, mert volt egy ajánlat, amit visszautasítottam a kevés pénz meg a kirugástól való félelem miatt, a másik 3 meg eleve egyszer sem jezett vissza eddig sem.

Az a baj, hogy hasonló nagy multicég alig van az országban, mindenhol ez a megbújunk 5-en egy kis panelben típusú munkahelyek vannak...

2023. máj. 17. 23:12
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy :) szerintem lazíts a keresési paramétereiden, szinte minden ssc-ben van finance... kevesebb munka mint a big4ban és több pénz mint a kkvban.
2023. máj. 18. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!