Semmit nem korrigáltak a fizetésemen. Nem kell mondani mekkora az infláció. A többieknek érthető módon emeltek. Ti mit tennétek?
Több mint 8 hónapja dolgozom a cégnél. Maximálisan meg vannak elégedve a munkámmal. Legalábbis a szavak szintjén ugyanis egy forintot nem korrigáltak a fizetésemen. Nem hogy még emeltek volna. Amikor ezt szóba hoztam, azt mondták majd 3-4 hónap múlva lesz valami talán. De semmi konkrétum. Mit tennétek ilyen helyzetben? A dolog olyan szempontból összetettebb hogy szeretem a munkámat, másrészt az eddigi helyeim többségénél kb. 1 évet töltöttem így egy újabb ilyen rövidebb tapasztalatszerzés lehet furcsán nézne ki az önéletrajzomon a későbbiekben. Illetve amíg egy másik cégnél ajánlatig jutnék addig jó sok idő eltelhet.
A többiek bérét akik korább óta pl. másfél éve itt vannak, mind korrigálták vagy emelték de ez teljesen érthető. Hogy mennyivel az nem derült ki. Illetve ezen a területen kb. az összes cég emelt és az összes ismerősöm a világ legtermészetesebb dolgaként béremelésről számolt be. Megalázva érzem magam ill. azt hogy a munkám kevesebbet ér – annak ellenére hogy a maximumomat nyújtom és végig pozitívak a visszajelzések.
Egy éve SE dolgozol ott, mégis mit vársz? Ez kb. semmi idő, épp csak túl vagy a betanuláson vagy még azon se.
Teljesen nyilvánvaló, hogy azért emlegették a 3-4 hónapot, mert akkor leszel ott egy éve.
Ez teljesen normális kb. bármilyen munkahelyen, hogy első évben nincs jutalom, év végi bónusz, fizuemelés vagy bármi ilyesmi. Nem értem, miért vagy meglepődve.
Az is kérdés, mennyi a fizetésed.
Ha versenyképesnek számít így is, más a helyzet, mintha a minimálbér közelében van.
-Még 1 éve sem vagy ott és többnyire 1 év után szoktak emelni. A 3-4 hónap múlva történő "talán emelnek" szituáció ezzel egybe függ.
-A munkatársaid régebbóta vannak ott, tehát őket valószínűleg még alacsonyabb fizetésen vették fel, mint téged. Tehát feltételezhető, hogy az ő fizetésük az emeléssel érte el a tiédet vagy ha meghaladta, akkor nem sokkal, de az nem is baj, hiszen senioritásban magasabban vannak.
Már csak azért sem váltanék, mert 8 hónap kb semmit. Mi a garancia, hogy jobban találsz? Meg persze egyik munkáltató sem nézi szívesen, hogy max 1 évig tudsz 1-1 helyen megmaradni. A jövőben lehet emaitt fognak elutasítani, mert nem vagy megbízható munkaerő.
#4-5 Néztem tavalyi bérfelméréseket. Középső sávban van benne. Ami a bérsáv átlag 10-15%-os emelését nézve is azt jelenti hogy nem érem el még az ideinek az alsó sávját sem. Azaz nagyon nem versenyképes, ennél többet ajánlanának manapság. Csak ahhoz végig is kéne menni az interjúkörökön ami nem pár nap.
Nektek normális hogy bár folyamatosan növekszik az infláció, a cégek többségében emelik a fizetést (hasonló munkakörökben kb. mindenhol, pár hónap után is) – én inkább fogadjam el hogy változatlan egy teljes évig? A mindennapi életben számlák fizetésekor, boltban valahogy hiába hivatkoznánk erre. Lehet hogy pont a beletörődő hozzáállás miatt nem is változtat a multik egy része... Ugye az árfolyamnyereségről nem is beszéltünk.
Fentiektől függetlenül figyelembe veszem az érveiteket, valószínűleg tisztábban látjátok mint én.
A többieknek tudod, mennyit emeltek 1,5 év után?
%-ban vagy konkrét összegben emeltek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!