Érdemes tapasztalt mérnökként Bosch-hoz hasonló multikhoz jelentkezni?
Úgy értem, ha valaki kisebb cégeknél eltöltött már 10 évet gépész tervezőként, annak tud adni valamit egy multi? Egyáltalán van igény tapasztalt mérnökökre egy multinál?
Az a benyomásom, hogy jellemzően pályakezdőkre vadásznak, akik ugyan semmit sem tudnak, de betaníthatók és az igényeik szerint formálhatók, ráadásul valamivel olcsóbban is dolgoznak és lelkesen fogják csinálni a munka azon szűk, specializált szeletét, amit rájuk bíznak. Igazam van ebben, vagy tévedek?
Részben igazad van, jellemző amit írtál. De el lehet csípni olyan pozikat is, ahol 5-10 éves tapasztalatot várnak. Ritkán 10-15 évet is megjelölnek.
A fizetés multinál bérsáv alapján történik, hozzáértési szint szerint.
A pozíció leírásokból tudsz következtetni a leendő munkádra, de ha elmész 2-3 interjúra még jobban letisztul a kép. De valószínűleg jóval szűkebb spektrumban kell tevékenykedned, mint egy gépgyártó cégnél. Az, hogy ez jó vagy rossz szerintem szintén egyénfüggő, van akinek új löketet ad, van akit taszít.
Amit a multi adni tud egy kis céghez képest az a szervezettség és rendezettség (általában és nem mindig). Esetleg a példányszámok, tétek nagyobbak, ilyesmi.
Ez mondjuk nem kevés.
Viszont: a 2. bekezdésed igaz. Emiatt ha értesz is valamihez akkor a Bosch nem neked való.
(ez csak a saját véleményem de dolgoztam a Bosch-nál)
lóbosch az egész
ritka szaer egy cég
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!