Mekkora pofátlanság hogy nem jeleznek vissza álláspályázatomról?
Április közepe óta keresek állást. 12 helyre beadtam eddig, három állásinterjún voltam, kettőt visszautasítottam egyre nem vettek fel.
A maradék 9 helyből négy írt vissza hogy most nem felelek meg.
5 állásról SEMMIT SE REAGÁLTAK.
Ez régen nem így volt. Pár éve mikor állásokra pályáztam beadtam két tucat helyre és 90% visszairt.
Ez 1-10 skálán mekkora pofátlanság?
11*
Te HR és vagy?
6-os kár, pedig próbáltam érthetően fogalmazni.
A lényeg: 1. lehet, hogy végül mégis az lenne az ideális jelölt, akit visszautasítottak volna. Akkor minek utasítsák vissza? 2. Lehet, hogy a hr-ig el se jut ilyen infó. Ő kiválogat 10 cv-t, azt elküldi a csapatvezetőknek, majd valahol a folyamat végén a hr-es annyit tud meg, hogy kinek kell ajánlatot adnia. A maradék 9 főről 0 infója van.h
"Nézd, ha jelentkeztek még rajtad kívül vagy 328-an, akkor nem fogják pazarolni az időt meg energiát felesleges körökre...
Nyilván, ha ez egy szenior programozó állás exra magas szaktudással, ott biztosan visszajeleznének.."
1.Közel se biztos hogy visszajeznek.
2. Körülbelül 5 perc egy scriptet írni hogy írjon vissza mindenkinek egy elutasító e-mailt akit nem hívtak be...
"Script-et írni" :DDD Átlag multi környezetet ismerve, örülj ha az Outlook quick step-epeket tudják használni a hr-en.
Szerintem még azt se, és kinyomtatott excel fájlokból pötyögik be a jelentkezők (bocs, jeleNkezők, hogy egy régi főnökömet idézzem) emailcímét, jobb esetben outlookba, rosszabb esetben céges gmailbe.
De a kételyeim továbbra is állnak.
1) mi van, ha meggondolja magát a vezetőség, és olyat kéne visszahívni, aki le lett koptatva.
2) honnan tudja a hr, hogy ki az, aki vissza lett utasítva, ha nem is ő "utasít vissza"?
Hanem, és itt egy újabb problémát vezetünk be: egy gyökér vezető söpri félre vagy még meg se nézi a jelentkezést.
Nem éri meg visszaírni mert ez költség. Ráadásul erre nincs törvényi szabályozás sem. A multi helyében én se pazarolnék erre energiát.
Mondjuk az álláshírdetésbe beleírnám hogy csak azoknak jelzünk vissza akik megfeleltek az első körös kiválasztáson.
Megfordítva a dolgot. Ha bedobnak a postaládádba egy hirdetést hogy vegyél valamit, akkor te felhívod őket hogy köszönöm de most nem Önöket váasztottam?
"De ha nem ír vissza a cég akkor meddig várjak a hívásra?,,
A válasz semeddig. Beadod a szimpi helyekre a jelentkezésedet és ha találsz újakat akkor oda is beadod. Lehet akár 20-30 jelentkezésed is. Akik visszahívnak ott elmész interjúzni, megint csak akár 3-4 helyen is interjúzhatsz egy adott időintervallumban.
Ha a végén pedig több helyre is bekerülnél akkor kiválasztod a szimpatikusat és a többit visszamondod.
Ha kevesebb helyről válaszolnak akkor több helyre kell beadni, ennyi.
14
scriptet írni akkor lehet ha van egy keretrendszer amiben a jelentkezéseket vezetik. Nem pici multiknál dolgoztam az elmúlt években, legtöbb helyen a HR kockás füzetben dolgozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!