Szerintetek ez mennyire pofátlanság?
Sziasztok!
Informatikát tanulok, jól beszélem az angolt(angliába születtem,és második osztályig ott éltem)
és van egy nagy multi cég a városba(vidék) ez viszont német nyelvterület(t-system) és ott van egy fejlesztői állás, de nem beszélem a nyelvet,mármint a németet, de ott van az elvárásban,hogy társalgási szintű német,és angol.
Nagy baj lenne,ha úgy küldeném el a jelentkezésem, hogy számomra nagyon szimpatikus az állásuk, mivel az informatika közös nyelve az angol így ennek a bírtokában vagyok jelen pillanatban, de szívesen betanulnám a németet, és mivel multinacionális környezetről van szó,és a megnövekedett piaci igények miatt,ha van arra lehetőség,hogy cégen belüli nyelvoktatáson vegyek részt.
Mennyire rugalmasak,szerintetek?
Mit veszítesz ha megpróbálod? Semmit, sőt lehetsz nyersz is vele.
Sok sikert
#3 még mindig nem létezik a 100%-ban tökéletes jelölt egyik állásra sem
kérdező, semmit nem veszítesz, küldd be a jelentkezést
#3 még mindig állást keresnék ha arra vártam volna, hogy minden feltételnek megfeleljek egy-egy álláshirdetésnél.
A kérdező esetén például ugyan negatívum, hogy nem tud németül, de pozitív, hogy gyakorlatilag anyanyanyelvi szinten tud angolul. A mai, munkaerő hiányos piacon akár így is lehet esélye.
"még mindig nem létezik a 100%-ban tökéletes jelölt egyik állásra sem"
Hát olyat azért csak találnak, aki tud németül. Bár ha a merészséget is értékelik, akkor van esélye a kérdezőnek. Majd írd meg, mi lett, szurkolok.
Nem tudom mennyit dolgoztál valaha is, de 80%-ban kb. sosem kell használnod aktívan a nyelvet, akkor sem ha kérik az álláshirdetésben.
Sok cég, ahol tényleg használnia kell a dolgozóknak a németet, oktatásokat ad, mivel alig beszéli valaki itthon épkézláb szinten. Pl. az Oracle is ilyen cég. Jelentkezhetsz német tudás nélkül és taníttatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!