A szellemi munka nem munka?
Egy könyvkiadónál dolgozom, és kaptam már nem szellemi munkát végzőtől, hogy "az könnyű", vagy munka után este hazaérve a teraszunkon beszélgettem a barátnőmmel, és a szomszéd megjegyezte: "Dolgozni ki fog?". Mondtam neki, hogy most értünk haza, dolgoztunk egész nap. Az udvar és a kert rendben volt, nem volt indokolt, hogy nekiálljunk füvet nyírni, kapálni stb.
A szellemi munkában nem lehet elfáradni? Alantasabb, mint a fizikai munka, amitől láthatóan elfárad az ember? Értéktelenebb vagyok, mint mondjuk egy burkoló, akiről tudható, hogy mit csinált?
Vígasztaljon az a tudat, hogy sok szellemi területen tevékenykedő személy szerint a fizikai munkás nem ember. Így megvan az egyensúly a világban.
Hasonló ez ahhoz, mint a nemzedékek véleménye egymásról: olyan generáció még nem született, amelyik szerint az előző jól csinálta volna a dolgokat, a következő meg nem hülyék gyülekezete.
Sokan attól érzik magukat valakinek, hogy másokat megpróbálnak senkivé zülleszteni. Ilyen az ember.
Én már volt, hogy egésznap pakoltam nehéz dolgokat családi vállalkozásban és olyan is, hogy komplex banki rendszert fejlesztettem programozóként 8 órában és utána hobbi projectel folytattam éjfélig.
Az utóbbi bonyolultabb, kevés ember tudja csinálni, stresszes, de a végére teljesen jól éreztem magam és csak picit mentálisan fáradtam el.
A kb 6 óra kemény fizikai munka után pedig úgy kidőltem, hogy másnap is alig tudtam mozogni.
A fizikai munka mindeképpen nehezebb, de végig járni egy mérnökinformatikus képzés, majd szakmailag fejeszteni magad munkán kívül szerintem több kitartást igényel.
Nem titok. Én is azért dolgozom, hogy +30 évesen már home officeban napi 4 óra munkával keressem a milliókat. Ez mindenképpen könnyebb munka, csak eljutni arra a pontra, hogy valakinek ilyen könnyű legyen a munka a nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!