Grafikus férfi szellemi munka helyett miért csinál fizikait?
Ez egy viszonylag fiatal grafikus 26 éves, egy jómódú grafikus cégnél dolgozott (nem multi vagy ügynökség, de a tulajnak aki szintén grafikus évi 100 milliós a forgalma) , gyönyörű irodai környezetben, neves ügyfeleknek, pl. Canon, Zwack, Sága stb.
Pár hónap után dühösen felmondott és eljött, elment mindenféle agyatlan munkákat csinálni inkább, ezt a szánalmas futárkodást Foodpanda, Wolt, meg betanított munkákat.
A cégtől már engem is felhívtak telefonon hogy szeretnék ha visszajönne, de nekik nem veszi fel a telefont.
Próbálom meggyőzni menjen vissza de nem: azt mondja ő nem lesz a csicskása egy gazdag csávónak, nem fogja egész nap ezt bámulni, mármint hogy a cégtulaj milyen gazdag, és hogy közben ő nettó 300-at kap.
Amúgy most is ennyit kapar össze ezekkel az agyatlan munkákkal, de ha ugyanannyi akkor nem jobb ezt értelmes szellemi munkával, szép munkakörnyezetben tenni?
Nem elegitettek ki a fent felsorolt dolgok.
Valoszineleg van vmi mas is a hatterben, esetleg nem erezte a megbecsulest.
Na nem azt mondom, h a mostani munkaiban ezt megkaphatna, habem, h valtozasra van szuksege. Fiatal meg, hagy tapasztaljon, lehet majd magatol vusszatalal.
# 1
de annyival többet nem hogy megérje feladnod a szellemi munka által szerezhető egyéb előnyöket, referenciák, kapcsolatok, szakmai fejlődés
Más cégnél is lehet grafikus. Úgy van a kérdés beallitva, mintha összvissz ez a két lehetősége lenne csak, ez a cég, meg a futarkodas.
Én is otthagytam a menő munkahelyemet 3 év után, mert gyűlöltem bejarni. Lelketlen, gonosz főnök, az egész cég egy kriptara hasonlított, agyonfizetett halottakkal.
Most kevesebbet keresek, de normális emberek között, jó fej a főnök és szeretek bejarni.
Majd ő tudja mi a jó neki, hidd el.
"ő nem lesz a csicskása egy gazdag csávónak_"
Más cégnél is az lesz
Noshát, a fentiekre reflektálva:
-megbecsülés, fizetés hiánya: első személyes ellentéteket szül, a második meg anyagi ellehetetlenedést. Pesten és vonzáskörzetében ez egy szar fizetés, főleg ilyen melóért. Ha tud mellé weboldalt is tervezni, sokkal többre viheti egy webfejlesztő csapatban.
-a döntése korántsem biztos, hogy végleges. Kell neki egy is levezetés, hogy megszabaduljon a udarc élményétől.
-a kérdés maga projetív. Korlátolt a lehetőségek száma, így adtad elő. Korántsincsen igazad.
-érdemes lenne a kommunikációdat fejleszteni az adott illetővel. Vélem, hogy nem érted az alapvető motvációit.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!