Home office előnyösebb a nőknek?
Ami mellette szól:
- több szabadidő a napi be- és hazautazás helyett
- több idő jut a családra
- több idő jut sportra, házimunkára
- betegállományba szinte soha nem kell menni
Ami ellene:
-
Számomra nem, max. alkalmanként.
Nincs ennyi előnye, mint amit felsoroltál. Az én munkámat nem lehet elvégezni, ha olyan beteg vagyok (vagy a gyerekem), hogy táppénzre jönnék. Plusz időt csak a oda-vissza úton nyerek, ami az én esetemben 2x10 perc. Összesen ennyivel jut több idő a családra, sportra, házimunkára.
Hátrány:
- Elszigetel másoktól. Nem szeretnék hosszú időn keresztül egyedül ülni a 4 fal között egy laptoppal.
- Sokan eligénytelenednek otthon. Akár fel sem öltöznek egész nap.
,,de talán többségében ők végeznek irodai munkát."
Ez elég erőteljes túlzás, nézz körbe irodákba, eléggé vegyes a felosztás. Nálunk pl 80% férfi, a 80-90 emberből a szintünkön.
És egyértelműen mindenkinek előnyös az, ha nem kell munkahelyre menni, meg elkészülni előtte, vagy otthon tudsz magadnak friss kaját csinálni, flexibilisen tudsz dolgozni stb.
Betegállomány max akkor igaz ha kicsit beteg vagy, de egy erősebb influenza mellett mondjuk nem fogsz tudni dolgozni.
Abban egyetértek #5 össel hogy homeoffice és kisebb gyerekre vigyázás nehézkes. Valami veszélyeset csinál mondjuk az 5 éves gyerek te meg fontos meetingbe vagy az elég rossz kombó
Negatívum: a nők (talán) kisebb része van el irodai chit-chat nélkül hetekig, hónapokig. A férfiak sokkal nagyobb része ilyen.
De ott van a fent jelzett "eligénytelenedés" is, férfiként sohasem éreztem hogy iroda kedvéért kell jobban ki- vagy beöltöznöm. Itthon, a lakásban nem hordok cipőt, kb. ennyiben különbözik a HO szettem az irodaitól.
2# kb 100 fős IT cégben dolgozom. A recepciós, kb 3-4 HResen kívül mindenki férfi.
Szerintem az az állítás nem igaz, hogy több nő dolgozik irodában. Lehet van 1-2 szektor ahol nem tökéletes a nemek aránya, de ha én is csak az én szakirányomat nézném, akkor azt mondanám, hogy "Csak férfiak dolgoznak az irodában."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!