Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 32 evesen 13 millio ft allampa...

32 evesen 13 millio ft allampapirokban jonak szamit?

Figyelt kérdés

Elegedettek lennetek ennyi penzzel?

Ezenkivul csak a szuli hazam van , ami csak az enyem testverem nincs.

2023. máj. 6. 07:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
31%

Attól függ.

Ha az magyar átlagot nézzük, amiben benne van a Blahán papucsban veszekedő drogos cigány és a Gyula melleti kis faluban közmunkás élő 5 tagó család ... akkor nagyon jó.

Viszont ha azt nézzük, hogy mire elég ez a pénz vagy csak szimplán azt, hogy mennyi idő ezt megspórolni akákinek, akkor már szerintem nem nagy szám.

32 éves vagy. Ha 27 évesen elkezdtél volna szép lassan havi 150 ezret megtakarítani és az inflációval egyre többet félre rakni, ahogy nőtt a béred, akkor simán itt vagy.

Erre meg nagyon sok ember képes.

A vásárlási ereje meg elég kevés. Ez kb az a pénz, hogy van egy jobb biztonsági tartalékod és esetleg tudsz venni pár millióért egy autót, de a mostani árak alapján autóból sem annyira jót.

Meg max elmész nyaralni 1x barátnővel.

Ez most oké, jó, ez nem valami sok.

Tehát te döntsd el, hogy jónak számít-e neked.

Azzal nem hiszem, hogy bármit érsz, hogy a gyában dolgozó nettó 200-at kereső ezt meglátja és ámuldozik, hogy "Bár nekem lenne ennyim félre tévem", "Ez nagyon jók", "Nagyon ügyes vagy.".

2023. máj. 6. 10:41
 12/29 anonim ***** válasza:
85%

Jónak számít igen! Miért olyan nehéz ezt kimondani? Vegyük a 10 millió magyart és nézzük meg kinek mennyije van. 8-9 milliónak nincs pármillió forint félretett pénze sem.

Vegyük a 32 éveseket. Ott is jónak számít. A legtöbbjük ott is fizetéstől fizetésig él, nincs pármillió forintja sem.

Az hogy itt mindenki vállalkozó vagy informatikus megértem, de akik azok, azokból miért hiányzik az empatikus képesség, hogy más emberek helyébe képzeljék bele saját magukat és kicsit elvonatkoztassanak a saját közegüktől, hogy a legtöbb ember nem úgy él, mint ők? Ezt sosem fogom megérteni.

2023. máj. 6. 11:37
 13/29 anonim ***** válasza:

Akkor már csak arra kellene rájönni, hogy ennek a kérdésnek mi az értelme?

Ok, az itt válaszolók szerint jobb vagy mint a magyarok 90%-a. Na és? Ettől most jobban alszol? Vagy hozzá tett valamit az életedhez?

2023. máj. 6. 11:40
 14/29 anonim ***** válasza:
22%
Élhető. Ha van mellette lakás/ház, ahogy írtad, akkor tisztes vagyon. Nagyjából nekem ennyi az össz vagyonom 34 évesen (45M-t érő lakás, 12M befektetve, 10M a cégem pénztárában), de mondjuk én nem örököltem/kaptam ebből semmit. Úgy évi 10M-val gyarapodik az összérték.
2023. máj. 6. 12:53
 15/29 anonim ***** válasza:

Jónak számít, igen.

Bár tényleg az a lényeg, mire kell.

Pl. egy lakásra nem elég.

De magamból kiindulva, akinek megvan mindene, és nincs hitele, nekem pl több, mint 4 évig elég lenne, úgy, hogy nem kellene mellette dolgoznom. Úgy azért nem rossz.

2023. máj. 6. 13:25
 16/29 anonim ***** válasza:
71%

"Az hogy itt mindenki vállalkozó vagy informatikus megérte"

Én is megérteném, de már jó ideje erős a gyanúm, hogy ebben a témábom 80-85% sim3n hazudik a jövedelméről és úgy általában az anyagi helyzetéről.

Legalábbis nekem egyre inkább nehezemre esik elhinni, hogy minden több tízmillás megtakarítással rendelkező, az átlagbér 2-3-szorosát kereső informatikus és vállalkozó itt veri a brét, ehhez képest a tanácsok megállnak egy crypto-bro finance youtuber szintjén.

2023. máj. 6. 14:33
 17/29 anonim ***** válasza:

Az átlag megtakarításokhoz képest nem rossz.

14: a 10 M a céged pénztárában az nem a te személyes pénzed.

2023. máj. 6. 14:39
 18/29 anonim ***** válasza:
0%

Ahoz kèpest hogy Magyarországon szedted össze ,ügyes voltál.

A gond az hogy ez kb egy belvárosi lakás 1/3mad ára. Az viszont nem jó!

Infláció előtt jól álltál volna.

Ne csodálkozz ha elkezdenek keresni a befektetők.

Apropó. Nem fèlsz az Államcsődtől?

2023. máj. 6. 17:56
 19/29 anonim ***** válasza:
23%

10: Hogyha Németországban dolgozol, akkor ennél nagyobb hülyeséget nem is csinálhatnál, minthogy magyar állampapírba fektess.

Költség 1: euró/forint váltás

Költség 2: mivel külföldön dolgozol, így 15% kamatadót szükséges fizetned a profit után, + amit még a német adóhivatal megkövetel.

Ezekkel a feltételekkel nem sokat nyersz rajta, csak le van kötve.

2023. máj. 6. 18:16
 20/29 anonim ***** válasza:
Kp-ban, ingatlanba fektetve még jobb lenne.
2023. máj. 7. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!