Láttok rá esélyt, hogy a kormány váratlanul megszünteti az állampapírok lejárat előtti visszaváltási lehetőségét?
Minden hónapban PMÁP-ba teszem a lakásvásárlásra szánt félretett pénzemet. Nagyon megszívnám, ha hirtelen úgy alakulna, hogy ki kéne várnom a 6 éves lejárati időt, mert 1-2 éven belül tervezek vásárolni.
Ha ezt meglépik, nem kötelesek előtte valamennyi idővel bejelenteni, hogy aki szeretné, az a meglévő állampapírjait még visszaválthassa?
"Ha ezt meglépik, nem kötelesek előtte valamennyi idővel bejelenteni, hogy aki szeretné, az a meglévő állampapírjait még visszaválthassa?"
Nem.
Megszüntetni nem fogják, max a visszavásárlási árfolyamon vágnak kicsit.
Amúgy pánikot keltenének vele, szóval durva lépésekkel óvatosak lesznek szerintem.
Annak semmi ertelme nem lenne ha elore bejelentenek. Ha el akarjak torolni azt csak hirtelen lehet.
En ettol egyreszt nem tartok, de lattunk mar csodat...
Masreszt a bankoknal akkor is el tudnad adni az allampapirt egy transzfer utan.
Koltseges lenne, de szukseghelyzetben egy opcio az is.
Nagyon kicsi esély van rá, de abban az esetben is én vagy más magánszemély pl megvenném a papírokat tőled olyan ~75%os árfolyamon. Valószínűbb, hogy inkább a kincstár csökkenti majd a visszaváltási árfolyamot, hogy csökkentse a visszaváltási kedvet…
Egyébként emberek tömegei kuporgatnak így ólra, nem gondolod hogy ez annak a jele, hogy nem lesz nagysikerű vállalkozás? “Aki a nyájat követi, szros füvet legel”
Lehetőségük van rá, de szerintem nem fogják meglépni, mert a jövőben rengeteg befektetőtöl esne el az államkincstár. Ne felejtsük el, hogy még a jelenlegi kamatszint mellett is ez egy nagyon jó biznisz az államkincstárnak, mert máshol sokkal rosszabb feltételek mellett kaphat hitelt.
A visszavásárlási árfolyamon viszont változtathatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!