Érettségivel milyen munkákat lehet találni Japánban? meg lehet élni úgy hogy félre is tudjak tenni?
persze, japán tudás nélkül, érettségivel... miért nem lehet elfogadni, hogy van amit egyszerűen NEM LEHET? tanulj meg tisztességesen japánul és szerezz valami végzettséget, maivel esetleg érdekes is leszel nekik. persze tényleg nem kell megtanulni japánul feltétlenül, bocsi, megint én vagyok negatív, apám pl olyan specializációs mérnök, akiből talán három aktív a világon, ha hívják és elvállalja, még egy magyar-japán tolmácsot is felhajtanak neki, ha megmakacsolná magát és nincs kedve angolul tárgyalni XD (van kedve, ennyire azért nem nehéz eset az öreg)
nem a depressziós magyar fórum hibája, hogy egy eleve zárt szigetországnak nincs se kedve se energiája kívülről importálni lökött kölyköket mosogatni, akik még csak a nyelvet sem beszélik. feketén meg simán átvisznek maguknak a szomszédos államokból néhány szerencsétlent, aki úgysem fog senkinek hiányozni.
az ilyen kérdező-féle japánőrült tinédzserek nem fognak kijutni dolgozni... turistának magyar útlevéllel viszont vízum nélkül is mehetsz azt hiszem három hónapra, azalatt bőven kijapánozhatod magad.
Én nem írtam, hogy japán tudás nélkül jó lesz, sőt azt írtam, hogy JÓL megtanulni japánul az elsődleges.
A japán nyelv tanulása már önmagában jó egy valódi elszántságszűrőnek, mert nagyon kemény dió. Ha el tud jutni egy JLPT N2-ig, akkor legalább látszik, hogy valóban elszánt. Ha pedig nem, akkor jó esetben magától is letesz a japán munkavállalásról.
Itt már többen leírták azt, hogy elméletileg semmi esélyed japánban munkát kapni, ha csak nincs egy szupercsillagharcos hiánydiplomád.
Én meg azt tanácsoltam keressen olyan nemzetközi fórumokat, ahol vannak olyanok, akiknek sikerült szuperképesítés nélkül is japánban munkát szerezniük, hogy nekik hogy sikerült.
Hozzátenném, azt is írtam, hogy azért egy jóféle, keresett képesítés könnyítene a helyzetén.
Ha valakiben komoly szándék van, akkor sem "nemzetközi fórumokat" kell nézni elsősorban hanem az adott ország külügyminisztériumának hivatalos kormányzati weboldalát. Általában ott elég részletes tájékoztatás van a különböző bevándorlási vízumokról. De akik csak ilyen gyakorikig jutnak el, azok ahogy felettem is írták valószínűleg csak ilyen komolytalan japánrajongó tinédzserek.
Egyébként az oldalon ott is van az infó.
Ilyen foglalkozásokkal van esetleg esélyed hogy munkavállalói vízumot kapj Japánba.
"Professzor, Művész, Vallási tevékenységek, Újságíró, Üzleti menedzser, Jogi / számviteli szolgáltatások, Orvosi szolgáltatások, Kutató, Oktató, Mérnök / Humán tudományok / Nemzetközi szolgáltatások szakembere, Ápolási ellátás"
13-as,
Tudtad, hogy a fórumokon meg lehet tudni olyasmiket is például, hogyha valaki Japánban szeretne elhelyezkedni, akkor érdemes az ország külügyminisztériumának hivatalos kormányzati weboldalán tájékozódnia?
Pl. itt is van egy ilyen tök hasznos válasz, bár mondjuk a válasz elején és végén lévő kötekedést lehagyhatta volna a válaszoló:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
15, te visszalinkelted a kérdéshez a kérdést?! XD
semmi értelme a fórumokon való álmodozós nyálcsorgatásnak, nyelvtudás kell és/vagy specializált, számukra érdekes tudás, és akkor el lehet kezdeni nézegetni a bevándorlási hivatal portálját...
Szia,
En Osakaban elek, egy tech cegnel dolgozom. Elotte Pesten vegeztem japan szakot, akkor mar voltam itt 1 evet cserediakkent, majd a diploma utan egy japan egyetemen csinaltam uzleti mestert (japanul). Igy is nehezen talaltam munkat, szoval szerintem felejtsd el ezt a japan projektet es menj bingozni.
te nem Veréb vagy youtuberól? jók a videóid ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!