Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségivel milyen munkákat...

Érettségivel milyen munkákat lehet találni Japánban? meg lehet élni úgy hogy félre is tudjak tenni?

Figyelt kérdés
japánul nagyon keveset tudok de tanulom a nyelvet, az angolom viszont elég jó

2023. máj. 5. 23:56
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
87%
A humor kategóriába szántad, ugye?
2023. máj. 6. 00:26
 2/21 A kérdező kommentje:
a kérdésre válaszolj légyszíves
2023. máj. 6. 00:28
 3/21 anonim ***** válasza:
97%

Leginkább sehogy vagy csak feketén.

Rendes munkához hiányszakmában kell dolgoznod és ezer másik feltételnek megfelelned.

2023. máj. 6. 00:29
 4/21 anonim ***** válasza:
96%

Semmilyet.

Mèg munkavállalói vízumot sem kapnàl ezzel Japànba.

2023. máj. 6. 05:51
 5/21 D-Mano ***** válasza:
91%

Kérdező,

azt el kell fogadni, hogy japánban külföldinek munkát találni egy erősen nehezített pálya.

Ha elvégzel egy ott is keresett szakmai képesítést, az valamennyire megnöveli az esélyeidet.

DE:

szerintem először tanulj meg jól japánul. Ahogy utána olvasgattam, úgy az jött le nekem, hogy a nemzetközi japán nyelvvizsga második legmagasabb szintje (JLPT N2) szükséges ahhoz minimum, hogy komolyan vegyék a japán tudásodat papíron. De a japán tudásnak ez csak az egyik fele, mivel a valóban beszélt japán nyelv sokféle dimenzióját nem teszteli az a nyelvvizsga (sokan írtak olyat, hogy hiába volt meg a nyelvvizsgájuk japánból, rájöttek, hogy a nyelv terén erős hiányosságaik vannak a hétköznapi élet színterén).

Szóval ne elégedj meg a nyelvvizsgával, tanulj úgy és addig, amíg gond nélkül tudsz tájékozódni és kommunikálni a japán nyelvben a gyakorlatban is.

Másodszor pedig NE a pesszimista magyar fórumokon érdeklődj a lehetőségeidről, hanem nemzetközi fórumokon (azt írtad, az angolod elég jó- szóval használd) olyanoktól, akiknek a tiedhez hasonló képzettségi szinttel sikerült kint elhelyezkedniük. Nekik hol és hogyan sikerült ez.

Ja és még egy tipp. Ezt is csak fórumokon olvastam, de igaz lehet: először érdemes egy akármilyen egyszerű munkát elvállalnod, pl. mosogatást vagy ilyesmit. A japánoknál jól mutat az egy önéletrajzban, ha már alkalmaztak téged egy japán munkahelyen lett légyen az csak egy mosogatás.

Sok sikert!

2023. máj. 6. 08:10
 6/21 anonim ***** válasza:
93%

Nyelv nélkül alapból kíhúztad magadat a listából mert angollal semmit se fogsz tudni elintézni. Japán meg nem egy egyszerű nyelv amit pik pakk ell lehet sajátítani.

Másik a képzettség. Japánban nehéz elhelyezkedni még helyiként is a kultúra miatt, külföldiként képzettség nélkül szinte lehetetlen

2023. máj. 6. 08:50
 7/21 anonim ***** válasza:
75%

"Ja és még egy tipp. Ezt is csak fórumokon olvastam, de igaz lehet: először érdemes egy akármilyen egyszerű munkát elvállalnod, pl. mosogatást vagy ilyesmit. A japánoknál jól mutat az egy önéletrajzban, ha már alkalmaztak téged egy japán munkahelyen lett légyen az csak egy mosogatás"

te komolyan azt hiszed hogy Japán munkavàllalói bevàndorló vízumot ad bàrkinek azèrt hogy ott mosogasson?

2023. máj. 6. 09:20
 8/21 NTBS ***** válasza:
26%
Előszkapj vízumot. Bármi, amire ott szükség van.
2023. máj. 6. 09:32
 9/21 anonim ***** válasza:
70%

Egyébként attól, hogy valaki nem tud japánul, még kaphat ott munkát, viszont valamiben kiválónak kell lenni.

Ha keresett agysebész vagy, nyelvtudás nélkül is alkalmazni fognak, tehát keresett hiányszakmát tanulj japán helyett.

Japánul 100 millió japán tud, plusz egy japánul tudó külföldre nincs szükségük.

2023. máj. 6. 09:35
 10/21 D-Mano ***** válasza:
18%
Nem tudom, hogy működik, csak azt hogy nehéz ügy. De szerintem nem is annyira lehetetlen vállalkozás, mint ti írjátok. Ezért javasoltam olyan fórumokat a kérdezőnek, ahol megtudhatja, hogyan LEHET, és nem azt, hogy hogyan NEM lehet...
2023. máj. 6. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!