Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkahelyi beilleszkedés sok...

Munkahelyi beilleszkedés sok home office esetén?

Figyelt kérdés

Nemrég váltottam munkahelyet, és ennél a cégnél szinte mindenki home office-ban dolgozik, én is. A munkahely messze is van, ezért elég nehézkes bejárni. El is lustlultam az utóbbi időben, inkább maradok otthon, minthogy felkeljek korábban csak azért, hogy bemenjek. Egyébként nem is sok értelme van, mert alig vannak az irodában.

Így viszont úgy érzem, hogy tkp nem is dolgozom sehol. Nem kötődöm a munkahelyhez, a munkatársakhoz.

Van ezzel másnak is hasonló tapasztalata?

#Home Office #munkahelyi beilleszkedés
2023. máj. 4. 10:28
 1/9 anonim ***** válasza:
85%

Nehezbb így beilleszkedni, igen. Kb. 30 fős cégnél vagyok, a csapatépítőn és a karácsonyi bulin mindig bemutatkozok 5-6 új embernek.

Csak feladatok kapcsán beszélek a csapatomon kívüli munkatársakkal. A munkaköröm miatt vannak konfliktusok az emberekkel, sokan nem tudják hogy pontosan mi a feladatköröm és mi nem. Ilyenkor kellemetlen, hogy a viták után nincs egy közös kávézás mondjuk, ahol nyugodtan tudnánk csevegni kötetlenül.

Ennek ellenére én örülök hogy nem kell bejárnom, messze van a munkahely, és a gyereknek sem mindegy hogy 3-ra vagy 5-re megyek érte az oviba.

2023. máj. 4. 10:38
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
Ha nem tetszik menjél olyan helyre, ahol fixen heti 40 órát bent kell lenni.
2023. máj. 4. 11:58
 3/9 anonim ***** válasza:
96%
Nekem nem jott be a home ofisz pont ezert, a hibrid modell jobb, ahol 2-3 nap be kell menni az irodaba. Viszont zero HO munkat mar nem vallalnek, mert nem pazarolnek szabit arra, hogy pl. jonnek leolvasni a vizorat, vagy csomagot hoz a futar, stb... Azert nagyon nagy szerencse a home ofisz.
2023. máj. 4. 12:45
 4/9 anonim ***** válasza:
96%
Nincs, mert amikor elkezdtem dolgozni, azonnal küldtem meghívókat a csapattagjaimnak egy-egy virtuális kávézásra, ahol röviden megismerkedtem mindenkivel. Akivel együtt dolgozunk egy-egy projekten, igyekszem barátságos lenni, például hét elején megkérdezem cseten, hogy telt a hétvégéje, vagy próbálok időnként csetelgetni a kollégákkal nem csak munkáról (de azért szakmáról) is. Amúgy munkahelyen nagyjából elég is ennyi bratyizás.
2023. máj. 4. 12:49
 5/9 anonim ***** válasza:
10%

Igen, nekem is ez van, de én örülök neki, nincs is sok dolgom, tv-zek, Xboxozok itthon, a pénzt meg utalják. Ne aggódj ezen, nem kell "beilleszkedni", tekintsd őket egy kifizetőhelynek. Nem az lenne a legjobb, ha nem kéne dolgozni és jönne a pénz? Hát most megvalósult.

Nem kell sajnálni őket, hidd el, hogy mocsok söpredék a munkaadók 99%-a.

2023. máj. 4. 21:09
 6/9 A kérdező kommentje:
5-os, azert nekem kell dolgozni :-D nem xboxozok munkaidoben egyaltalan.
2023. máj. 4. 21:20
 7/9 anonim ***** válasza:
Én csak pubg-zok :)
2023. máj. 4. 21:25
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Oké, nyilván az egyedi szerencse, hogy nem csinálok semmit. De nekem amúgysincs túl sok barátom, de még így is jól elvagyok, teljesen megszoktam. De ha neked amúgy van jó baráti köröd, barátnőd, családod.. stb., akkor teljesen nyert ügyed van, egyszerűen itt most nem fogsz társaságot szerezni, de nem baj, mégiscsak a pénzkeresés volt a célod, mikor jelentkeztél.

Kirúgni neg úgysem rúgnak ki, ahhoz valaminagyon nagy f*szságot kell csinálni ilyen helyeken.

2023. máj. 4. 21:31
 9/9 anonim ***** válasza:
72%

Számomra megváltás volt a HO, szocializációs szempontból is. A sok debil... ööö izé, hangos kolléga csak elvonja a figyelmemet benn, nem tudok se a többiekre, akik miatt bementem, se munkámra, ami miatt a fizetéseket kapom figyelni, tiszta időpocsekolás az egész de nem is feszítem meg magam olyankor, ha ennyire kell a cégnek akkor bemegyek. Nyílván ez egyéni preferencia és van akinek jobb benn lenni. Én leginkább akkor tudom le a kötelezőt amikor senki vagy kevesen vannak benn, annak van egy különös meditatív hangulata, bár produktivitás szempontjából meg se közelíti az itthonit.

Hogy miért volt megváltás? Azóta, amióta nem kényszer, vagy nem 40 órában kényszer a bennlevés, sokkal jobban teljesítek, emiatt nagyobb a respektem és szívesebben beszélgetnek velem. Nekem is sokkal több kedvem van így beszélgetni, akár call-ok során akár irodában akár céges rendezvényeken sokkal jobb és tartalmasabb beszélgetéseim szoktak kialakulni mint azelőtt. Ennyi bőven elég is kollégákból, így is rájuk megy a szabadidőm egy része, amit nem bánok egyébként, mert jó fejek. Még egy szempont, hogy nincs szem előtt az ember, azzal haverkodik akivel akar. Senki sem fog megszólni ha a másik csapatban van több barátod és velük mész ebédelni stb.

2023. máj. 5. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!