Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valakinek nincs érettségije...

Vietnámi Veterán kérdése:

Ha valakinek nincs érettségije, de elvégezte a középiskola 12.osztályát, az ugyanolyan mintha 8 általánosa lenne? Mehet takarítónak?

Figyelt kérdés

2023. máj. 3. 20:03
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:
Hát középiskolai végzettséggel én találtam álláshirdetést arra, hogy telefonos értékesítő, irodai asszisztens, persze ezek sem feltétlen olyan jók, de azért nem polcra pakolás… Szóval aki még mindig nyominger az a kukiját nyomja fel a fenekébe, amíg nem érzi a prosztatát! :D
2023. júl. 10. 00:57
 22/76 anonim ***** válasza:
24%
Csak találtál álláshirdetést, vagy fel is vettek ilyen helyre? Azért rohadtul nem mindegy... Ha van melletted egy büfédiplomás jelentkező, akkor őt fogják előnyben részesíteni.
2023. júl. 10. 10:40
 23/76 anonim ***** válasza:
29%

"telefonos értékesítő, irodai asszisztens, persze ezek sem feltétlen olyan jók, de azért nem polcra pakolás…"

Csakhogy nem biztos, hogy (ha egyáltalán felvesznek) minek a telefonos értékesítését bízzák rád, meg hogy irodai asszisztensként max. a fénymásolót kezelheted-e vagy mondjuk idegen nyelvű levelezést, számlázást, meg az üzleti partnerekkel való kapcsolattartást is rád bízzák-e.

2023. júl. 15. 17:52
 24/76 A kérdező kommentje:
Külön csak a fénymásoló kezelésére nem vagyok biztos, hogy vesznek fel alkalmazottat, nem hiszem hogy kevéske egyszerű munkákért fizetnének emberek, másrészt én nem tudom mi számít büfés diplomának, de ha én is meg tudom csinálni és nem kell hozzá diploma, akkor nem fognak lóf@szt sem előnyben részesíteni, már ha eleve nem vettek fel mást aki előbb jelentkezett.
2023. júl. 16. 00:20
 25/76 anonim ***** válasza:
29%

"Külön csak a fénymásoló kezelésére nem vagyok biztos, hogy vesznek fel alkalmazottat, nem hiszem hogy kevéske egyszerű munkákért fizetnének"

Nem úgy lesz meghirdetve az állás, de gyakorlatilag a fénymásolás-kávéfőzés-mosogatás világából kell majd felküzdeni magadat oda, ahonnan az érettségizettek eleve indulnak, és egy nem túl nagy, de azért nem is nagyon kicsi cégnél elég sok ilyesfajta feladat létezik.

"ha én is meg tudom csinálni és nem kell hozzá diploma, akkor nem fognak lóf@szt sem előnyben részesíteni, már ha eleve nem vettek fel mást aki előbb jelentkezett"

Nem érkezési sorrendben vesznek fel embereket, hanem meghirdetik az állást, egy ideig várnak, hogy legyen elég jelentkező, aztán közülük válogatnak. Lehet, hogy csak csupa érettségi nélküli jelentkezik, de azért sokkal valószínűbb, hogy olyanok is lesznek a jelentkezők között, akiknek van érettségijük - és az utóbbi esetben eleve leszűkül a kör...

2023. júl. 16. 09:06
 26/76 A kérdező kommentje:
Nem teljesen értem. A mosogatás nem tudom, hogy jön ide, hacsak nem konyhán dolgozik valaki, de azért nem vagyok benne biztos, hogy nincs néhol mosogatógép. Nem tudom itt kinek milyen tapasztalata van, de nem hiszem, hogy csicskáztatni fognak, ha már vették a fáradtságot, hogy meghirdessenek egy állást munkaköri leírással. Márpedig ha egy feladatra van alkalmas jelentkező, akkor mindegy hányan jelentkeznek milyen végzettséggel, úgyis valszeg azt veszik fel, aki képes intelligensen viselkedni a meghallgatáson, vagy legalább képes megérteni és megcsinálni a feladatot. Nem hiszem, hogy fognak várni sokat, ha már meggyőződtek róla, hogy ki kell nekik.
2023. júl. 17. 00:29
 27/76 A kérdező kommentje:
Ráadásul az ingyen munka vagy a szakmai, munkaköri leírásnak ellentmondó “munkaviszony” a munka törvénykönyve szerint nem törvényes.
2023. júl. 17. 00:31
 28/76 anonim ***** válasza:
29%

"A mosogatás nem tudom, hogy jön ide, hacsak nem konyhán dolgozik valaki, de azért nem vagyok benne biztos, hogy nincs néhol mosogatógép. Nem tudom itt kinek milyen tapasztalata van, de nem hiszem, hogy csicskáztatni fognak, ha már vették a fáradtságot, hogy meghirdessenek egy állást munkaköri leírással."

Én dolgoztam irodában (érettségi után, szakirányú végzettséggel) ügyintézőként, de mivel nem volt nagyon nagy cég, nem volt mosogatógép, viszont a kávéspoharak azért használatban voltak, főleg, ha valami üzleti partnerekkel volt valami tárgyalás - és valakinek azokat el kellett mosni. Most szerinted kezdtem volna el hepciáskodni, hogy na de hát ez nincs benne a munkaköri leírásomban, és hagytam volna ott büdösödni a poharakat napokon keresztül, amíg a főnök rá nem ér elmosogatni őket? (Nem mintha az ő munkaköri leírásában benne lett volna...) És mivel mosogattunk is, időnként elfogyott a mosogatószer, és akkor le kellett ugrani a boltba venni. Én meg lementem és vettem. Megpróbálhattam volna a jogaimért harcolni, de nem azért mentem oda, hogy ne dolgozzak, hanem azért, hogy lássam, hogyan működik egy iroda. Hát így: ha csináljuk, megy, ha nem, ott büdösödnek a kávés csészék a mosogatóban és a következő tárgyaláson nincs mit használni, ha valaki megint inna egy kávét... Csapatmunka.

"ha egy feladatra van alkalmas jelentkező, akkor mindegy hányan jelentkeznek milyen végzettséggel, úgyis valszeg azt veszik fel, aki képes intelligensen viselkedni a meghallgatáson"

Itt máris tévedsz: eleve be se hívnak a meghallgatásra, ha nincs legalább annyi papírod (érettségi, nyelvvizsga, stb.), mint a többi jelentkezőnek. Mondom: előbb bevárják a jelentkezéseket (pár hétig legalább, de akár tovább is), és csak aztán lesz meghallgatás, nem pedig úgy, hogy minden egyes jelentkezőt behívnak érkezési sorrendben, egyesével, és ha már betelt az állás, akkor a többit elhajtják. Honnan tudhatnák, hogy felvegyék-e azt, aki elsőnek jelentkezik, ha nem tudják, hogy a következő jelentkező nem lesz-e jobb? Ezért várnak egy ideig (ameddig jónak látják, attól függően, hogy mennyire sürgősen akarnak felvenni valakit), aztán a beérkezett adatok alapján behívnak annyit, amennyinek a meghallgatására időt és energiát tudnak szánni.

"vagy legalább képes megérteni és megcsinálni a feladatot. Nem hiszem, hogy fognak várni sokat, ha már meggyőződtek róla, hogy ki kell nekik."

Erre találták ki a próbaidőt, hiszen a meghallgatáson még semmiről se tudnak meggyőződni, mert csak menet közben fog kiderülni, hogy pontosan milyen feladatokat pontosan mennyire jól képes elvégezni, mennyire jön ki jól a munkatársakkal, stb.

"az ingyen munka vagy a szakmai, munkaköri leírásnak ellentmondó “munkaviszony” a munka törvénykönyve szerint nem törvényes."

Persze, vívhatsz munkajogi csatákat bármi kapcsán, de ha az derül ki rólad, hogy nem megkönnyíted az iroda életét, hanem még nehezebbé teszed, akkor rövid távon meg fognak szabadulni tőled akkor is, ha a meghallgatás alapján felvettek, nyugodt lehetsz.

2023. júl. 17. 07:58
 29/76 A kérdező kommentje:
Értem én, hogy nem érkezési sorrendben, de könyörgöm, ha találnak megfelelő embert az állásra, hát már a magatartásában, hozzáállásában megmutatkozik, hogy résszempontoknak megfelel-e. Ha nem egy bonyolult dologról van szó, nem kell itt most poharakról beszélni. Mi van ha csak iratokat kell számon tartani? Nyilván nem arról van szó, hogy az ember akár szívességből ne tenné meg, vagy hogyha benne van a munkaleírásban, de, ha alapjába véve nem szerepel és halmozzák a mosatlant valamiért, franc tudja, mert sokan vannak és már sok, akkor nem kell. Nyilván nem egy bonyolult munka, de nem éttermi meló. Hacsak nem nézik le az embert mondjuk. Egyébként most akár postán is lehet dolgozni, vagy valamilyen adminisztratív jellegű, úgymond, munkában.
2023. júl. 18. 00:41
 30/76 A kérdező kommentje:
Önkormányzatoknál, franc tudja. A másik meg az, ha nem igényel nagy szakmai tudást, akkor miért részesítenének előnyben egy diplomást, nagyok sok olyan szakma van, amihez még diploma sem kell, eleve elég, ha valaki elkezd egy tanfolyamot, vagy az egyetemet.
2023. júl. 18. 00:44
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!