Milyen egyetemet ajánlotok nekem? Angol emelt érettségim van, illetve biosz emelt érettségim. A sima érettségijeim 4-es 5-ösök lettek, 366 ponttal vettek fel egy szakra ami nem tetszik. Ki nem állhatom ugyanis már középiskolában is utáltam a kémiát.
Figyelt kérdés
Jöhetnek a lehurrogások, hogy miért jöttem ilyen szakra, hát őszintén szólva a szak neve alapján nem hittem volna, hogy hogy hetente 6x2 óra különféle kémiám lesz.2021. szept. 13. 17:41
1/3 anonim válasza:
Egy évet pszichológushoz járnék a helyedben önismeretre. És utána magam döntenék, vállalva a felelősséget a döntésemért. Sem a GYK, sem a szüleid, sem a barátnők és legkevésbé az érettségi eredmények döntik el azt, hogy mi az, ami igazán neked való. A jegyeid nagyban függnek attól is, hogy ki volt a tanár, kedvelted-e, hogyan tanított, mennyire követelt sokat, stb. Ez nem azt jelenti,hogy az neked való irány. Adj időt magadnak és ismerkedj magaddal, mert ez a része kimaradt.
Ajánlom figyelmedbe: [link]
2/3 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva azon is gondolkoztam, hogy inkább elmegyek munkát keresni, egyetem helyett. Mindenki azt mondja hogy érettségivel csak a szalag mellé lehet menni, de ahogy az álláshirdetéseket böngésztem, láttam hogy ez hülyeség, és nem igaz.De persze ha a szalag mellé kell mennem, nekem az se baj, csak mindenki lenézi azokat az embereket valamiért. De ha azon kapná magát a jóember hogy hoppá, nincs a boltban semmi amit megvehetek, mert nincs aki legyártsa, bizony megbecsülnék őket is.
2021. szept. 13. 18:09
3/3 anonim válasza:
Nem a megbecsüléssel van a gond (azzal is, egyetértek), hanem azzal, amit te ott ezzel a (semmi) végzettséggel keresel. Abból te nem tudsz megalapozni egy életet, egy családot meg pláne nem. Tanulni kell, hasznos és érdemes, mindig jobban megéri, mint érettségivel fizikai melózni, mégha jön is átmenetileg ide egy-két pincér vagy szobafestő feketemelós isteníteni, hogy ő is keres pár százezret. De az árát meg is fizeti a másik oldalon. Nem azt mondom, hogy ne tanulj. Azt mondom, hogy gondolkodj azon, mi az, amit képes lennél nyomni, akkor is ha nehéz, mert érzed, hogy neked való. Tuti, hogy nem a szalag melletti agyatlan pakolás az egyetlen, amire képes és alkalmas vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!