Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Minden munkahelyen csak tengődök?

Minden munkahelyen csak tengődök?

Figyelt kérdés

Ez a 2. munkahelyem de itt is és az előzőnél is nem csinálok semmit 3-5 meeting/ nap és ennyi, nincs feladat vagy ha van is azt egy 7 éves is meg tudná csinálni, mert tud írni&olvasni. Közgazdász vagyok egyébként.

Tanácsadó cég a mostani az előző ssc volt, de szerintem mindegy milyen cég, mert szakmai tudásom nem lesz...

Nem vagyok már gyakornok/ egyetemista.

Másoknak is ilyen a munkája közgazdászként?

2023. ápr. 19. 12:01
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
87%
Egy sscben vagyok most én is, előzőleg tanácsadó/audit cégnél voltam de többnyire értelmesek a feladatok nem csak gombnyomogatás. Lehet hogy csak szerencsém van mert sokakon látom hogy agyukra mennek az ismétlődő értelmetlen feladatok, ilyenek nálam nincsenek viszont sokkal kiszámíthatatlanabb a leterheltségem.
2023. ápr. 19. 12:52
 2/26 anonim ***** válasza:
46%
Kapsz érte pénzt, nem? Akkor meg? Örülj neki, hogy van munkád.
2023. ápr. 19. 13:40
 3/26 anonim ***** válasza:
41%

Talán keresni kellene valami normális elfoglaltságot a munkaidőre. Pl. unalmas perceidben elkezdesz tőzsdén kereskedni.

Vagy keresel más munkát, olyat, ahol nem csupán a jelenlétért fizetnek, hanem a tevékenységért. Lehetne valami jó, jutalékos rendszerű értékesítés. Pl. MLM, ahol kizárólag a teljesítményt díjazzák.

2023. ápr. 19. 13:55
 4/26 anonim ***** válasza:
77%
Ja én is így vagyok de nekem nincs ezzel bajom főleg hogy bruttó 850-et kapok Business Intelligence területen, ráadásul havonta 1x megyek be egyébként meg munkaidőben ugyanazt csinálom (kivéve amikor meetingelek) mint ha munkanélküli lennék - medencézek, sportolok, csetelek, shoppingolok stb
2023. ápr. 19. 14:00
 5/26 anonim ***** válasza:
82%

De sok ilyen léhűtő munkakör van a magyar munkaerő világában

Van egy diplomád, írsz egy önéletrajzot és felvesznek valami teljesen felesleges munkakörbe csak hogy a fönököd, fönök lehessen:D

De mennyi ilyen emberrel találkozoka munkahelymen.

Ha kihívásokra vágysz, sajna másik munkahely után kell nézz.

De amugy ha jól megfizetnek akkor nyugi majd megszokod a "jót" :D

2023. ápr. 19. 16:59
 6/26 anonim ***** válasza:
75%
Én se izgulnék rajta a helyedben. Ha van időd vagy nem faradsz le tanulj nyelvet .
2023. ápr. 21. 05:33
 7/26 Thunderfairy ***** válasza:
62%
Cserélek veled ha a fizetés legalább netto 300 000 Ft.
2023. ápr. 22. 19:21
 8/26 anonim ***** válasza:
56%
20 évvel ezelőtti lakótársaim közgazdászok, ketten külföldi nagybanknál ügyvezető igazgatók, egyikük külföldi cég magyar leányánál főkönyvelő, egy másik társuk, aki ugyan nem volt lakótárs de közgazdász és nő, egyik hazai biztosító vezérigazgatója már vagy 6 éve. Ilyen gagyi munkákat végeznek, úgyhogy még belőled is lehet valami, ha nem szúrod el, kérdező.
2023. máj. 3. 21:09
 9/26 anonim ***** válasza:
81%
Közgazdász vagyok, költségvetési szakot végeztem, de mivel a hivatalban nem kerestünk szinte semmit és szinte kizárt volt az előrelépés lehetősége is, többen kiléptünk és elhagytuk a szakmát.
2023. máj. 3. 21:12
 10/26 anonim ***** válasza:
0%

Nem ilyen, és nem mondom, hogy sajnos nem, mert tudom milyen ez: rossz. Próbálj meg mindezek ellenére szakmán, cégen belül maradni, találj magadnak elfoglaltságot, gyárts magadnak munkát. Csak néhány ötlet: írj ki te is meetingeket, akármilyen minimális feladatot van próbálj meg minél több embert bevonni egyeztetésekbe, csinálj meg belsős tréningeket (covid óta szinte minden cégnek van ilyen belsős felülete), nézegess belsős állasajánlatokat, pályázd meg őket, egyeztess az ottani menedzserrel, állits be autoreplyt meg különböző outlook rule-okat, quick stepek-et mindenre, irj makrót, készíts összesítő fájlt... ezek még jól is jöhetnek ha egyszer éles helyzet lesz.

A legrosszabb amit tehetsz ha hagyod szétfolyni, elfluktuálni a figyelmedet a munkahelyi semmittevés közepette.

Szóval visszatérve, az enyém se nem léhűtős, se nem monoton, sokkal inkább agyatlan munka, ahol sz.r a processz, semmi sincs dokumentálva, és nem is támogatott a fejlesztés, mert az az indiai külsős cégek feladata, minket meg bikacsökkel üt a főnök, napi szintű fejmosások közepette, mert meg ő még elhiszi hogy a gyors munka a cél. SSC szektor, sokadik ilyen helyem, én meg ezt nem értem, miért :)

De voltam én is léhűtő szerepben szóval ez valami karakterfejlődés lehet.

Valószínű te épp olyan stádiumában vagy a fejlődésednek ami miatt léhűtő szerepre alkalmasnak tartanak. Nem kevered a lapokat, nem ugrálsz, nem zavarod a többieket. Erre is szükség lehet.

2023. máj. 10. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!